Alicante

Alicante ligger mitt i Costa Blanca och är en av de viktigaste turistmålen på den spanska östkusten. De många golfbanorna, tillsammans med det lugna vattnet i Medelhavet, är en del av vädjan till denna vackra hamnstad, som ligger vid foten av slottet Santa Barbara, ett tyst vittne till de många civilisationer som har bosatt sig här.
Det historiska kvarteret, vid foten av denna fästning, döljer ett intressant religiöst och civilt arkitektoniskt arv, inklusive den emblematiska Explanada de España (Spaniens boulevard), ett traditionellt rekreationsområde för de lokala invånarna.
Alicante är också en region med djupt rotade traditioner, såsom morerna och kristna festligheterna och San Juan-natten. När det gäller Alicantes läckra rätter, tar ris den centrala scenen, tillagad på en miljon olika sätt.
Alicante erbjuder ett utmärkt val av nattliv året runt, med många barer och diskotek öppna tills de små timmarna på morgonen. Det finns många ställen att äta eller dricka i staden. Den gamla stadskärnan, känd som El Barrio, erbjuder några av de finaste restaurangerna och tapasbarerna och erbjuder både äkta valensianska och internationella rätter.

Karta över området