Totalt antal bostäder

Vackra fastigheter vid havet i La Zenia

Den fridfulla, livliga staden La Zenia, finns på Costa Blanca. 

Det är ett mycket populärt resmål bland engelsktalande invånare på grund av sitt internationella rykte. 

Det mest attraktiva måste vara köpcentret 'La Zenia Boulevard'. Här finns inte mindre än 150 butiker, spridda över hundrasextio tusen kvadratmeter, ett paradis av detaljhandel men även gott om restauranger samt barer som den välkända irländska puben Paddy's, så det blir inte svårt att hitta ordentlig engelsk frukost här. 

Sist men inte minst finns La Zenia Beach, där du kan fånga en fantastisk solnedgång i Orihuela Costa medan du är omgiven av klart hav i kombination med alla tjänster du kan önska dig. La Zenia är ett riktigt kustparadis.

 

Plats:

La Zenia ligger i Orihuela Costa kommun, bredvid Torrevieja. Det är bara 18 minuters bilresa från Murcia-San Javier flygplats och 50 minuter från Alicantes flygplats. Väl tillgängligt från riksväg N-332. La Zenia är omgivet av närliggande städer Punta Prima, Cabo Roig och Villamartin. Dess läge plus bra infrastruktur har lett till att det är ett framgångsrikt turistmål.

 

Område.

La Zenia erbjuder allt du kan önska dig. Den har en av Costa Blancas bästa stränder: Cala Cerrada och La Zenia-stranden. Dessa gyllene stränder har tilldelats blå flaggor, vilket betyder att de är rena och säkra men även anpassade för äldre, familjer med barn och personer med nedsatt rörlighet. 

Du kan hyra solstolar och parasoller till låga avgifter. Här finns även vollyboll banor men även olika vattensporter för att du ska ha en avkopplande dag på stranden samt offentliga toaletter. Sist men inte minst finns för första hjälpen utrustning om olyckan skulle vara framme.

 

Restauranger och pubar finns över hela staden. De erbjuder allt från äkta spanska tapas till internationella rätter. Vi rekommenderar Browns Cocktail och Gastro bar för middagar till bra pris / kvalitet, eller restaurang De Bassus om du letar efter ett bra urval av öl. Även på La Zenia Boulevard hittar du gott om matställen som Fosters Hollywood för bra hamburgare. Du kommer att bli förvånad över hur lite det kostar att ha det bra här.

 

Torreviejas sjukhus är bara fem minuters bilresa. Bussar går också regelbundet hit. Det finns en högt rankad internationell skola bara tre minuter bort i grannområdet Los Dolses.

 

Sedan finns det som tidigare sagt "La Zenia Boulevard" köpcentrum. Det är den största i Alicante. Här finns alla populära kläd- och skobutiker, men också möbelbutiker och till och med stormarknader Leroy Merlin samt Media Markt. Vi kan omöjligt namnge hela urvalet, men vi vill rikta extra uppmärksamhet att det finns bowlinghall, kasino, kemtvätt, frisör och bank. 

Allt du letar efter hittar du här.

 

Det som skiljer staden från andra platser är dess engelsktalande samhälle. Det är perfekt för människor som inte talar mycket spanska, men vill njuta av sitt område och ha nära till faciliteter under solen.

Klimat

La Zenia har ett behagligt klimat med i genomsnitt 325 soliga dagar om året. De närliggande saltsjöarna i Torrevieja, frånvaro av tung trafik, plus bergskedjor skapar ett unikt mikroklimat som har förklarats vara ett av de hälsosammaste i världen av WHO. Luften är exceptionellt ren. Det är därför många människor som lider av hud-, lung- eller reumatiska sjukdomar hittar sin tillflykt här.

 

Fastighetsmarknad

La Zenia erbjuder en högklassig fastighetsmarknad: från berömd urbanisering till lyxvillor vid havet. Det är något dyrare än vissa närliggande områden. Dessutom byggs många moderna nybyggnationer. Låt oss titta på några bostadsalternativ som förtjänar uppmärksamhet:

 

Lägenhetskomplex Oasis Beach: dessa eleganta lägenheter är utrustade med allt du behöver som ligger i ett privat inhängnat område. Dessa bostäder kommer med ett garage, vacker trädgård, inklusive två gemensamma pooler. Det är bara 100 meter från La Zenia Boulevard och 15 minuters promenad från stranden och har högt betyg för sitt rena och städade område.

 

Urbanisering Los Dolses: består av många villor och flerfamiljshus. Det är känt för sina grönområden, bekväma pooler och närheten till golfbanorna Villamartin Golf och Campoamor Golf ligger bara en kilometer bort.

 

Nybyggnationer på Green Hills: en modern resort som erbjuder lägenheter med 2 eller 3 sovrum med fantastiska terrasser och takterrasser.


Den är utrustad med ett gemensamt spa med uppvärmd pool, bastu, gym, pool, samt lekplatser. Bara 2 kilometer från stranden och omgiven av alla bekvämligheter. Priserna här börjar på € 165.000, vilket är mycket överkomligt för ett lyxigt nybyggt komplex.

 

Om du har blivit nyfiken gällande La Zenia, Orihuela Costa, ta en titt på våra fastigheter. Vi hjälper dig gärna att hitta ditt drömhem. Kontakta oss för mer information från seriösa fastighetsmäklare i Orihuela Costa.

 

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!