Totalt antal bostäder

Köpa fastighet i Orihuela Costa

PLATS

I sydöstra Spanien hittar vi en mycket viktig stad på Costa Blanca: Orihuela Costa som ligger i Valencia-regionen. Detta palmträdparadis är känt för att vara en av de mest populära platserna för sekundärbostad på denna kust. Platsen gör den idealisk; den gränsar till Murcia, Torrevieja och den vackra Mar Menor. Flygplatsen Alicante samt Murcia / San-Javier ligger båda under 45 minuter bort. Många människor från Nord- och Centraleuropa har bosatt sig här genom åren.OMRÅDEN

Det finns inget riktigt centrum. Området består av många förortsområden, såsom La Zenia, Punta Prima, Playa Flamenca, Cabo Roig, Mil Palmeras, Dehesa De Campoamor, Villamartin, Los Altos och San Miguel De Salinas. Tillsammans med sina 16 kilometer kust så finns där 11 stränder och vikar. Stränderna är några av de renaste och säkraste som är blåflaggade och som tilldelas i Europa. De är väldigt populära bland familjer.TJÄNSTER

Områdena erbjuder alla tjänster man kan önska sig i närheten. Där finns bekvämligheter, sjukhus, golfbanor samt fritidsaktiviteter. Här finns ett stort utbud av många restauranger, barer men även caféer för alla smaker. Köket varierar från lokala men även klassiska spanska till internationella rätter.

Anmärkningsvärt är det stora köpcentret ”La Zenia Boulevard”, där tusentals invånare samt turister kommer för att handla. Den stora lördagens gatumarknad i Playa Flamenca får inte heller utelämnas. En annan intressant aspekt av Orihuela Costa är dess hamnar, där en mängd olika vattensporter erbjuds. Häststall, tennisbanor och ett stort utbud av vandringsleder på landsbygden gör att området är ett perfekt ställe att bli aktiv.

Salt sjöarna i Torrevieja är några minuter bort. Dessa är väldigt populära bland allmänheten på grund av de enorma saltkullarna som omges av rosa och lila sjöar. En verkligen pittoresk upplevelse. Dessa laguner är de största i Europa, de innehåller lika mycket salt som Döda havet. Rundturer hålls dagligen. Många av lokalbefolkningen kommer hit för det fantastiska landskapet, för att titta på flamingor eller till och med ta ett lerbad. Det saltrika vattnet sägs vara bra för de som har hud-, lung- och reumatoida problem. Förutom det är luftkvaliteten runt dessa sjöar bra, även regelbundna promenader i närheten av sjön ger många hälsofördelar.GOLF

Golfbanorna är fantastiska: minst fyra, inklusive den prisbelönta ”Las Colinas Golf & Country Club”. Den har vunnit flera utmärkelser, till exempel ”Spaniens bästa golfbana” såväl som ”Världens ledande Golf & Villa Resort”, vilket erbjuder dig 18-håls par 71. Det finns tjänster runt klubbhuset med en putting green, en driving range samt en golfakademi men även ett gym, en pool, ett hälsocenter samt en multisportkurs. Du välkommen efteråt att ta ett dopp i infinitypoolen på strandklubben Las Colinas.


”Villamartin Golf” anses som en av de bästa golfklubbarna i hela Spanien. Detta på grund av dess naturliga miljö, spännande hål med en old school golfkänsla. Spela på denna varierade bana till en låg kostnad per runda där tävlingar men även turneringar planeras regelbundet. Den internationella banan gör det möjligt att spela i brittiska, tyska eller skandinavisk talande grupper.


"Las Ramblas Golf" utmärker sig för sina vackra landskap som har naturliga vattendrag med tallar. Greenerna är vidsträckta som innehåller snabba men har även mjuka sluttningar. Där finns även ett mysigt klubbhus med bra träningsanläggningar.


”Golf Campoamor” erbjuder varierade med kvalitetsinriktade faciliteter. Själva banan är utmanande, med 6 277 meter runt och par 7. Det 4-stjärniga Hotel Golf Campoamor är ett fantastiskt resmål. Det har en utomhuspool, inomhuspool, tennis- och paddelbanor, hälsocenter, gym, restaurang och cafeteria. Det finns något att erbjuda alla.NYBYGGNAD

Orihuela Costa har många nybyggnationer. Läget, vädret och befolkningen gör det till en attraktiv plats för byggare. För närvarande finns det ett brett utbud av nya radhus, lägenheter och lyxvillor på marknaden, några ligger på första raden till golfbanor. Priserna på dessa fastigheter är betydligt lägre än motsvarigheterna i norra Europa. Det finns dock ingen brist på återförsäljningsfastigheter i varje priskategori.

 


KLIMAT

Här är det berömda klimatet på grund av Orihuela Costas läge mellan havet, bergen och saltsjöarna. Detta skapar ett unikt mikroklimat som enligt WHO anses vara ett av de bästa i världen. Många människor med hud-, lung- och reumatoida problem har kommit hit för att luften är så ren. Det är i genomsnitt 325 soliga dagar om året, vilket gör Orihuela Costa till ett absolut idealiskt resmål.Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

Köpa fastighet i Orihuela Costa