Cabo Roig, ett strandparadis med bra priser på bostäder.


search

Cabo Roig, ett strandparadis med bra priser på bostäder.

Cabo Roig

Cabo Roig är ett privilegierat strandparadis med alla tjänster man kan önska sig. Dess stränder är fenomenala och den historiska vakttornet står fortfarande stolt över den låga horisonten. Det fantastiska vädret, de överkomliga flygbiljetterna såväl som den internationella befolkningen gör detta till det perfekta läget för ett andra hem. Här finns golf, nattliv och gastronomi. Låt oss presentera dig för en av våra favoritplatser på Costa Blanca: Cabo Roig.

Var ligger Cabo Roig?

Cabo Roig är en badort belägen på Costa Blanca i Spanien. Det är en del av Orihuela Costa kommun, gränsat till grannarna La Zenia och Dehesa De Campoamor. Murcia-San Javier flygplats ligger 18 minuters bilresa bort. Områdena ansluter via den nationella kustvägen N-332 och motorvägen AP-7 och har ett bra kollektivtrafiksystem. Vanliga bussar går till sjukhus, de närliggande golfbanorna och köpcentret.

Vad är speciellt med Cabo Roig?

Enligt vår åsikt vinner Cabo Roig priset för bästa strand i Orihuela Costa. Playa Cala Caleta är en tropisk ädelsten, gömd bakom klippan. Du kommer till stranden genom att gå nerför en stenvägg som ger dig en fantastisk utsikt över havet. 
Du kommer ner på fin gyllene sand och har flera alternativ: njuta av den varma spanska solen, simma i det klara blå vattnet, gå på vattensporter eller njuta av den förstklassiga strandbaren.
La Caleta Beach Bar är öppen 365 dagar om året och serverar högkvalitativ mat och dryck. Ännu bättre, de ger levande musik varje söndag eftermiddag. Gruppen 'Kolted' spelar från 15:00 tills solen går ner.
Vi kan säga dig: det är en framgång. Den välkända klippvandringen tar oss upp norr, hela vägen upp till La Zenia Om du vill. På en klar dag kan du få en glimt av La Manga härifrån. Denna rutt är naturskön och visar dig det bästa av Cabo Roig. Du passerar hamnen, vikar och sedan nästa strand:
Playa Cala Capitan är också med rätta populär. Det har också tilldelats en blå flagga, vilket betyder att den är säker och ren. Norden består av en liten vik med steniga sidor. Mittdelen är bäst för solbad och klippan skyddar den södra delen. Här hittar du lokalbefolkningen som njuter av skuggan och de långa solnedgångarna. Detta område är perfekt för dykning eller snorkling.
Dessutom gör en lekplats, volleybollplan tillsammans med ramper för personer med begränsad rörlighet den här stranden perfekt för alla. Här kan hela familjen roa sig.
Det finns gott om parkeringsplatser för båda stränderna. Under högsäsong finns livräddare närvarande, precis som duschar och strandutrustning. De städas dagligen. Cabo Roig arbetade hårt för att optimera denna strandmiljö, och det har gett resultat.

Vilka tjänster erbjuder Cabo Roig?

Mat & drinkar

Mot land hittar vi Cabo Roig remsan: en livlig samling restauranger, pubar, butiker och till och med nattklubbar, som den berömda australiska puben Bushwacka. På St Patrick's dag blir remsan grön, eftersom de många irländska invånarna kommer hit för att fira. Det är en bra plats att hitta kvalitetsmåltider; Vi rekommenderar La Capricciosa för deras fantastiska pizza och Restaurang Cala Capitan för färska skaldjur och Flamenco-föreställningar. Se också till att kolla in Diovio Cocktailbar för de bästa drinkarna.

Hamnen

Cabo Roig Hamn har bra recensioner. Det är en liten men varm marina bredvid Caleta stranden som ger ett överflöd av vattensporter. Du kan hyra vattenskoter, paddleboards, en bananbåt eller bara titta på båtar. Vattnet är så rent att du kan se fiskstim simma mellan dessa båtar. Restaurang Bahia har en härlig terrass med utsikt över småbåtshamnen och stranden.

Viktiga bekvämligheter

Du hittar stormarknader och apotek över hela Cabo Roig. För mer shopping, ta en kort 7-minuters bilresa till La Zenia Boulevard, där du hittar över 150 butiker och bekvämligheter. Färsk frukt och grönsaker finns på en torsdag gatumarknad i närliggande Campoamor. Närmaste sjukhus ligger i Torrevieja, liksom flera hälsocenter och engelsktalande tandläkare. Tio minuter inåt landet har du den internationella skolan El Limonar för pojkar och flickor i åldrarna 3 till 18. Tack vare Orihuela Costas goda infrastruktur finns alla bekvämligheter i närheten.

Golf

Inom tio kilometer har du fyra prisbelönta golfbanor tillgängliga. "Las Colinas Golf & Country Club" har vunnit flera priser för sitt 18-håls par 71. "Villamartin Golf" har kallats den bästa golfbanan i Spanien, och både "Las Ramblas Golf" plus "Campoamor Golf" sticker ut för deras obefläckade landskap samt deras anläggningar. Med ”Lo Romero Golf” i Pilar De La Horadada på bara sexton minuters körning är detta en golfers himmel.

Hur är klimatet i Cabo Roig?

Cabo Roigs klimat är lyckligt lottat. WHO har kommit ut för att säga att det har ett av de hälsosammaste klimaten i världen på grund av dess speciella mikroklimat. Positionen vid havet, med närliggande saltsjöar och bergskedjor, skapar otroligt ren luft. Lider av hud-, lung- eller hjärtsjukdomar trivs i denna miljö. Förutom det har den i genomsnitt 325 soliga dagar, med temperaturer som håller sig bekväma året runt.

Hur är fastighetsmarknaden i Cabo roig?

Cabo Roig erbjuder en privilegierad fastighetsmarknad med mycket uppmärksamhet för internationella invånare. Befolkningen är mestadels nordeuropeisk och spansk. Fastigheter i Orihuela Costa är i allmänhet dyrare än i dess närliggande områden, men du får valuta för detta pris.
Nära kusten ser vi en ökning av priset, fristående villor och vanligtvis större tomter. Inland hittar vi lägre priser, mindre bostäder plus också nybyggnationer. I södra området finns några plana komplex, varav de flesta är fritidshus. Fastigheterna är låga och det finns ett stort urval av hus, lägenheter och villor i detta mycket eftertraktade område.
Cabo Roig har fortfarande gott om outvecklade marker, så framtida utveckling ska ske, vilket gör detta till ett värdefullt område för köpare. Vi är mer än glada att hjälpa dig att hitta ditt drömhem i Cabo Roig.

Be oss om mer information från seriösa fastighetsmäklare i Orihuela Costa.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet