La Zenia, strandparadis i Orihuela Costa


search

La Zenia, strandparadis i Orihuela Costa

La Zenia

Den fridfulla, livliga staden La Zenia, som finns på Costa Blanca. Det är ett mycket populärt resmål bland engelsktalande invånare på grund av sitt internationella rykte. Dess största överklagande måste vara köpcentret 'La Zenia Boulevard'. Du får inte mindre än 150 butiker, spridda över hundra och sextio tusen kvadratmeter detaljhandelshimmel. Det finns gott om restauranger och barer, som den välkända irländska puben Paddy's. Det blir inte svårt att hitta ordentlig engelsk frukost här. Till slut är det La Zenia-stranden, där du kan fånga en fantastisk solnedgång i Orihuela Costa medan du är omgiven av klart hav med alla tjänster du kan önska dig. La Zenia är ett riktigt kustparadis.

Var ligger La Zenia?

La Zenia ligger i Orihuela Costa kommun, bredvid Torrevieja. Det är bara 18 minuters bilresa från Murcia-San Javier flygplats och 50 minuter från Alicantes flygplats. Det är väl tillgängligt från riksväg N-332. La Zenia är omgivet av närliggande städer Punta Prima, Cabo Roig och Villamartin. Dess läge plus bra infrastruktur har gjort att det är ett framgångsrikt turistmål.

Vilka tjänster erbjuder La Zenia?

La Zenia erbjuder allt du kan önska dig. Den har en av Costa Blancas bästa stränder: Cala Cerrada och La Zenia-stranden. Dessa gyllene sträckor har tilldelats blå flaggor, vilket betyder att de är rena och säkra. Dessa stränder är tillgängliga för äldre, familjer med barn och personer med nedsatt rörlighet. Du kan hyra solstolar och parasoller till låga avgifter. Dessutom finns det röda korset första hjälpen plats, offentliga toaletter, tillsammans med volleyboll domstolar för att säkerställa din avkopplande dag på stranden. För åtgärdssökande finns det många olika vattensporter.

Restauranger

Restauranger och pubar finns över hela staden. De erbjuder allt från äkta spanska tapas till internationella rätter. Vi rekommenderar Browns Cocktail och Gastro bar för middagar till bra pris / kvalitet, eller restaurang De Bassus om du letar efter ett bra urval av öl. Även på La Zenia Boulevard hittar du gott om matställen, som Fosters Hollywood för bra hamburgare. Du kommer att bli förvånad över hur lite det kostar att ha det bra här.

Hostpital

Torreviejas sjukhus är bara fem minuters bilresa. Bussar går också regelbundet hit. Dessutom finns det en högt rankad internationell skola bara tre minuter bort i grannområdet Los Dolses.

La Zenia Boulevard

Sedan finns det tidigare sagt "La Zenia Boulevard" köpcentrum. Det är den största i Alicante. Det erbjuder alla populära kläd- och skobutiker, men också möbelbutiker och till och med stormarknader Leroy Merlin samt Media Markt. Vi kan omöjligt namnge hela urvalet, men vi kommer att ägna extra uppmärksamhet åt bowlinghall, kasino, kemtvätt, frisör och bank. Allt du letar efter hittar du här.
Det som skiljer staden från andra platser är dess engelsktalande samhälle. Det är perfekt för människor som inte talar mycket spanska, men vill njuta av sina hemtjänster under solen.

Hur är klimatet i La Zenia?

La Zenia har ett behagligt klimat med i genomsnitt 325 soliga dagar om året. De närliggande saltsjöarna i Torrevieja, frånvaro av tung trafik, plus bergskedjor, skapar ett unikt mikroklimat som har förklarats som ett av de hälsosammaste i världen av WHO. Luften är av exceptionell kvalitet. Det är därför många människor som lider av hud-, lung- eller reumatiska sjukdomar hittar sin tillflykt här.

Hur är fastighetsmarknaden i La Zenia?

La Zenia erbjuder en högklassig fastighetsmarknad: från privata urbaniseringar till lyxvillor vid havet. Det är något dyrare än vissa närliggande områden. Dessutom bygger de massor av moderna nybyggnationer. Låt oss titta på några bostadsalternativ som förtjänar uppmärksamhet:
 Platt komplex Oasis Beach: dessa eleganta lägenheter är utrustade med allt du behöver. Detta säkra bostad kommer med ett garage, vacker trädgård, inklusive två gemensamma pooler. Det är bara 100 meter från La Zenia Boulevard och 15 minuters promenad från stranden. Det är högt betyg för renlighet.
 Urbanisering Los Dolses: bestående av många villor och platta kvarter. Det är känt för sina grönområden, bekväma pooler och närheten till golfbanorna Villamartin Golf och Campoamor Golf, som bara ligger en kilometer bort.
 Nybyggd utveckling Green Hills: en modern stilresort som erbjuder lägenheter med 2 eller 3 sovrum med fantastiska terrasser och takterrasser. Den är utrustad med ett gemensamt spa med uppvärmd pool, bastu, gym, pool, samt lekplatser. Bara 2 kilometer från stranden och omgiven av alla bekvämligheter. Priserna här börjar på € 165.000, vilket är mycket överkomligt för ett lyxigt nybyggt komplex.

Leta längre efter våra andra fastigheter i La Zenia, Orihuela Costa

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet