Los Balcones


search

Los Balcones

Los Balcones är ett bostadsområde gränsen till Torrevieja och Orihuela Costa. Det består av villor och lägenheter, med många som köper fastigheter och bor här året runt. Det är ett populärt resmål på grund av det nära avståndet till stränderna, saltsjön och de kända golfbanorna. Det finns starka transportförbindelser till Torrevieja och alla bekvämligheter finns tillgängliga! Sammantaget är Los Balcones en fridfull plats att bo, med bra väder och mycket att se och göra. Låt oss förklara för dig varför du kanske vill lära känna området!

Var ligger Los Balcones?

Los Balcones är ett samhälle söder om staden Torrevieja på Costa Blanca. Det ligger alldeles intill saltsjön, nära fina stränder och även de berömda golfbanorna i Orihuela Costa. Dessa funktioner gör området väl eftersökt att bo, i närheten av alla tjänster.
Klicka här för att se den exakta platsen
Att ta sig runt är lätt tack vare infrastrukturlänkarna. Det går en regelbunden buss till och från Torrevieja och flygplatsen. Att ta sig till stranden är en 30-minuters promenad eller en 5-minuters bussresa. Dessutom är de två stora köpcentren inom 10 minuters bilresa. Vi rekommenderar att du hyr en bil eftersom området ligger något inåt landet. Det är lättare att ta sig runt med bil och också mycket billigare.

Var är de närmaste flygplatserna?

Murcia / San-Javier     (RMU) 52 kilometer
Alicante / Elche          (ALC) 50 kilometer

Var är de närmaste busshållplatserna?

Calle Raul Fernandes Gimenes
Universitetssjukhuset i Torrevieja

Vad ska man göra i Los Balcones?

De belönade stränderna i närheten

Los Balcones har ett brett utbud av saker att göra i området. De blå flagga vinnande stränderna är en av de mest populära! Torrevieja Strand är närmast, på fem minuters bilresa eller 25 minuters promenad. Denna strand med en grön remsa är lugn och ren. Det ligger mellan vikar och har fantastisk utsikt. Det finns en lekplats för barnen, och det är också nära restaurang Ferris: en älskad lokal restaurang med bästa havsutsikt.
Punta Prima ligger 7 minuters bilresa bort. Detta bubblande strandområde är fullt av butiker och barer. Det finns fina restauranger här, som ”Nautilus” och ”Restaurante Punta Prima”. Dessutom har en strandbar "Chiringuito Del Sol" öppnat under sommaren och serverar måltider och drycker. Stranden är kantad med en strandpromenad och magnifika villor. Under högsäsong finns offentliga toaletter och badvaktstjänster. Säker och ren, denna strand ger en fantastisk dag ute!
Los Naufragos Strand ligger fyra minuters bilresa bort. Detta är en kortare, bredare strand nära Torrevieja. Kvaliteten på sand och vatten är fantastisk, som alla andra stränder här. Denna strand är också kantad med en liten strandpromenad och palmer. Den är utrustad med offentliga toaletter, volleybollplan, gymutrustning och en klätterställning. Vattnet här är lugnt och grunt, perfekt för familjer med små barn.
Tyvärr finns det för många kvalitetsstränder i närheten för att beskriva dem alla, men dessa rekommenderar vi också att besöka:
Flamenca Strand, en familjestrand med vit sand.
Cabo Roig Strand, en avskild pärla med levande musik på söndagar.
La Zenia Strand, en livlig strand med boende och matställen.
Hund Strand, speciellt för hundar.

Golfbanorna i närheten

Den närliggande staden Orihuela Costa rymmer några av de bästa golfbanorna i Spanien. Det finns fyra, under vilka den prisbelönta Las Colinas Golf & Country Club. Denna kurs har vunnit titlar som ”Spaniens bästa golfbana” och ”Världens ledande Golf & Villa Resort”. Det erbjuder 18 hål par 71 med fantastiska greener. Dessutom finns det också ett gym, pool, hälsocenter och strandklubb.
Villamartin Golf Club sägs vara en av de bästa golfklubbarna i hela Spanien. Den gröna miljön, spännande hål och golfskolan på gamla skolor gör banan intressant för alla spelare. För en låg kostnad per runda kan du njuta av denna varierade kurs. Eller delta i en av de vanliga turneringarna. Det är möjligt att spela på ditt språk eftersom detta internationella område har spelare av alla nationaliteter.
Las Ramblas Golf utmärker sig för sina vackra landskap med naturliga vattendrag och tallar. Greenerna är vidsträckta och innehåller snabba och mjuka sluttningar. Det finns bra träningsanläggningar och ett klubbhus.
Real Club De Campoamor erbjuder varierade och kvalitetsinriktade faciliteter. Själva banan är utmanande, med 6 277 meter runt och par 7. Det 4-stjärniga Hotel Golf Campoamor är ett fantastiskt resmål. Det har en utomhuspool, inomhuspool, tennis- och paddelbanor, hälsocenter, gym, restaurang och cafeteria. Det finns något att erbjuda alla.

Sportparken

I den här parken kan du tappa lite energi. Den har flera idrottsplatser för fotboll, basket, bordtennis, hockey och till och med parkour för hundar. Det ligger i centrum av Los Balcones. Det är mycket välskött och gratis för alla att använda! 

Tennisklubben Torrevieja

En fantastisk klubb för både nybörjare och erfarna spelare. Det är välskött och har ett mysigt café för öl efteråt. Det finns banor för både paddla och tennis. Dessutom är det möjligt att schemalägga lektioner från fantastiska lärare. De kostar mellan € 8,00 och € 12,00. Denna klubb är mycket aktiv och social, särskilt på kvällarna. De anordnar många turneringar.  Klicka här för mer information

Salt sjöarna

De berömda rosa sjöarna gränsar norr om Los Balcones. De är inte bara hisnande vackra, men de förbättrar också livet för människor som bor här avsevärt. Vi kommer att förklara mer om detta i ”Klimat och väder”.
Sjöarna är populära promenader, cykling och fågelskådning. Flamingos 2000 som bor här är väl skyddade och gör ett vackert landskap medan de badar med sina ungar.
Sjön är rosa på grund av de sällsynta alger som lever i vattnet. Med olika ljus kommer sjön att färga alla typer av rosa och lila.
Rundturer pågår hela året när du kan lära dig allt om dessa sjöar och se dem på nära håll.

Restaurangerna

Restaurang Kalinka, ett kök i rysk / östeuropeisk stil. Denna familjerestaurang ägs av fru (kock) och make (server), tillsammans med deras dotter, som gör inredningen. Det är mycket välkomnande och trevligt. Maten är hemlagad, utsökt och äkta. Vi rekommenderar att du provar denna restaurang!
Restaurang Alingui, ett europeiskt kök som ligger i köpcentret Filton. En spansk restaurang som serverar en omfattande meny med en fantastisk 3-rätters lunch för under 10 €. Delarna är generösa och kvaliteten är underbar, särskilt för de små pengarna du betalar.
Restaurang China Wan Juan, ett kinesiskt / asiatiskt kök. Färska rätter till ett bra värde! Denna restaurangs bästa tillgångar är dess service och matkvalitet. Utsidan är inte särskilt märkbar, men det är definitivt värt att stoppa här.
Restaurang El Cucharon, ett kök i spansk fusionstil som ingår i DNA Monse Hotel. Läckra och snyggt sminkade rätter. De serverar bra tapas med ännu bättre personal. Efter att ha ätit kan du njuta av en drink på takterrassen med utsikt.


Andra aktiviteter i grannskapet

1. Besök köpcentret Filton i centrala Los Balcones. För större shopping kan du gå till La Zenia Boulevard 5 kilometer söderut. Detta är det största köpcentret i Costa Blanca. Shoppingcentret Habaneras i Torrevieja ligger också 5 kilometer norrut.
2. Hamnen i Torrevieja. En framträdande plats för denna stad. Det är en vacker hamn med utmärkta tjänster som restaurang Les Planches, vattensporter, uthyrningsbåtar och många bryggor. Dessutom ligger båtklubben Nautico vid småbåtshamnen.
3. Gå Dique de Levante vågbrytare, bättre känd som ”kolesterol-promenad”. Detta är en naturskön 1600 meter promenad förbi båtarna och hamnen.
4. Marknaden i Torrevieja varje fredag morgon från 8 till 13 på La Avenida de Delfina Viudes. Detta är en stor marknad med över 700 bås som säljer färsk frukt, grönsaker, kläder, skor och mycket mer!
5. Gatumarknaden i Playa Flamenca, hela året från 8.30 till 14.00 varje lördag. Det finns gott om parkering på vägarna i närheten och marknaden erbjuder ett stort utbud av produkter. Dessa marknader är inte bara för turister!
6. Besök Villamartin Plaza. Detta är ett torg omgivet av butiker, restauranger och bekvämligheter. Det är fritidscentret i Villamartin, med vacker spansk arkitektur, terrakotta, musik och kryddor från det lokala köket. Det är en underbar utekväll.

Vilka tjänster finns det i Los Balcones?

De viktigaste tjänsterna för hela dagen, som stormarknader Mercadonna och Dialprix, det internationella Sjukhuset i Torrevieja och apotek ligger i närheten. Dessutom finns möbelbutiker, kiosker, en engelsktalande tandläkare, gröna parker och offentlig grundskola Romualdo Ballester här. Närmaste bensinstation är Repsol GAS vid ingången till området.
De fria idrottsanläggningarna är en populär rekreationsplats, särskilt bland ungdomar. Picknickområdet, åkrarna och parkerna vänjer sig mycket.
För tjänster som du inte hittar i Los Balcones, är Torrevieja och Orihuela Costa ett stenkast bort.

Hur är vädret och klimatet i Los Balcones?

Los Balcones har ett privilegierat klimat med medeltemperaturer från 12 ° C till 25 ° C. Havsbrisen håller somrarna svala och vintrarna milda, med över 325 soliga dagar om året!
Los Balcones ligger mellan saltsjöarna, Crevillente-bergen och havet. Detta skapar ett speciellt mikroklimat som inte bara ger bra väder utan också många hälsofördelar:
1. Extra jod i luften hjälper till att balansera hormoner, vilket minskar ångest, depression och stress
2. Ett högre lufttryck hjälper dig att sova bättre
3. En högre syreprocent i luften orsakar ett hälsosammare blodtryck
4. Mer vitamin D och jod stöder immunförsvaret och förhindrar sjukdom och infektion
5. En allmän förbättring av stämningen, orsakad av extra D-vitamin i solljus
6. Luft rik på natrium hjälper till att städa upp lungorna, bekämpar förkylningar och gör andningen lättare
7. Jod i havssalt hjälper till att påskynda sårläkning. Särskilt personer med akne, eksem eller till och med inre inflammation dra nytta av att bada i dessa vatten.
Det är inte konstigt att många patienter med reumatism, lungsjukdom, artrit, humörproblem eller hudförhållanden har flyttat hit genom åren för att hitta lättnad. WHO har gått ut för att säga att detta område har ett av världens hälsosammaste klimat!

Hur är fastighetsmarknaden i Los Balcones?

Los Balcones är ett bostadsområde som består av mestadels platta kvarter och villor. Några av dessa ligger i urbaniserade områden och kommer med fina tillägg, som en gemensam pool eller garage. Dessa urbaniseringar är eftertraktade på grund av de tjänster och den lätthet de ger.
 Några av de mest populära urbaniseringar är:
Los Altos
Lagosol
Lago Rosa
Lago Jardin I 
Lago Jardin II 
Priserna i detta område är relativt billiga jämfört med liknande områden. Det som verkligen sticker ut här är de tillgängliga bekvämligheterna och närheten till flera populära attraktioner du får för pengarna. Stränder, golfbanor och köpcentra; Los Balcones är borta från centrum, men ändå ligger allt i närheten. Dessutom är den möjliga hyrespotentialen hög. Detta gör området intressant för många möjliga köpare.
Under åren var detta område populärt för semestrar och helgdagar, men de bra erbjudandena har lett till att människor bor här permanent. Många nordeuropeiska har och hyr ut andra bostäder här. Detta skapar ett lokalsamhälle där alla känner varandra. Men internationellt som det är kommer du att bli förvånad över den spanska atmosfären. Los Balcones är rätt destination för människor som vill njuta av Medelhavets livsstil och samtidigt njuta av alla tjänster de är vana vid hemma!
Titta också på de fastigheter vi har i områden i närheten! Till exempel i Los Naufragos / El Acequion, Villamartin eller Punta Prima.

Hansson & Hertzell har sedan 2009 hjälpt kunder från hela Europa att göra stora investeringar på den spanska fastighetsmarknaden och kan hjälpa dig med hela processen att köpa ett nytt hem i Spanien.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet