Playa De Los Locos


search

Playa De Los Locos

Los Locos är ett område vid stranden i Torrevieja. Det är känt för sin vackra blåfärgade strand, restauranger och fantastiska väder. Detta område är älskat av både turister och lokalbefolkningen och tar in människor från hela världen. Tack vare Torreviejas växande popularitet genom åren har det blivit ett intresseområde för investerare, men också för familjer och semestersökande. Det är en livlig och medelhavssmak med vackra stränder, underbara vandringsleder och charmiga shoppinggator med massor av restaurangval. Låt oss förklara varför Playa De Los Locos kan vara den perfekta platsen för dig.

Var ligger Los Locos?

Playa De Los Locos är en del av Torrevieja, Costa Blanca, i den östra delen av Spanien. Det är 1 timme söderut från Benidorm och bara 30 minuter norrut från den vackra Mar Menor. Det ligger mitt i staden, gränsat till Playa Del Cura och Playa La Mata. Detta centrala läge ger det tillgång till alla tjänster i staden, inklusive bra kollektivtrafikförbindelser:

Närmaste flygplats

Murcia / San Javier (RMU): 29,4 km
Alicante / Elche: (ALC): 44,8 km

Närmaste busshållplats

Torreviejas busstation: 1,3 km
Calle del Mar, 40, 03183

Vad ska man göra i Los Locos?

Stranden

Området är uppkallat efter stranden. Den består av fyllningen sand och klart blått vatten. Inte konstigt att det har fått utmärkelsen blå flagga för säkerhet och renhet! Det finns många platser att sitta och äta, solstolar att koppla av och gratis parkering. Vissa områden i vattnet är steniga och utmärkta för snorkling eller fiske.
Dessutom har stranden goda tjänster: den är rullstol tillgänglig tack vare en ramp som går hela vägen runt stranden. Under högsäsong finns livräddare med 4 vakttorn och ett första hjälpenrum.
Det är också en av få stränder där du hittar en plattform i vattnet, samt en klättringspiramid och rep att klättra. Du kan hyra paddelbrädor eller till och med jet-ski. Denna strand är utrustad för alla, oavsett om du vill ha en aktiv eftermiddag eller en lat dag i solen.

Bästa restaurangerna i Playa De Los Locos

En annan stor tillgång i detta område är dess erbjudande inom matställen. På strandpromenaden finns många restauranger och kaféer. Under dagen erbjuder de billiga dagliga menyer. Du kan få en förrätt, huvudrätt och, beroende på plats, ett kaffe av förtjänst för cirka 12 €. Detta för att fylla restaurangerna tills spanska äter sina sena luncher. Andra av våra favoritrekommendationer är:
Restaurang La Boca, internationell mat med utmärkt service. Plattorna är dekorerade med omsorg och priserna är bra. De serverar också gott vin, beroende på vad du har.
Restaurang El Tiburon, rekommenderas starkt av lokalbefolkningen för deras spanska och mediteranska kök. Med utsikt över havet, ett starkt serviceteam och läckra paella.
Nordic Café & Brasserie, skandinaviskt kök. Kom hit för en smak av Norden, fin utsikt och fantastisk färsk fisk.
Restaurang Magnata, för medelhavsmat med en modern atmosfär. Det är ljust, friskt och rekommenderas definitivt.
El Sabor Indian Restaurant, indisk restaurang av hög kvalitet, serverad av vänliga servitörer. Deras Tikka Masala är utsökt och priserna är bra.

Andra markerade aktiviteter

Förutom det uppenbara erbjuder Playa De Los Locos mer än bara en strand. I närheten har du alla slags aktiviteter att göra. Besök till exempel saltsjöarna i La Mata. Skönheten i dessa unika sjöar och bergssal kommer att överraska dig. Eller varför inte ta en 7-minuters bilresa till köpcentret Habaneras? Sedan finns det La Zenia Boulevard på 15 minuters bilresa. Detta är det största köpcentret på Costa Blanca, med över 150 butiker.
Andra roliga förslag är:
1. Waterpark Aquopolis, en vattenpark som är öppen från juni till augusti. Utrustad med rutschbanor, picknickzoner och avkopplande områden.
2. Jet-ski, bananbåt eller flygbräduthyrning på stranden
3. Museum Flotantes Delfin S-61 i La Mata
4. Nattklubbar, antingen nere i hamnen eller inåt landet på parkeringsområdet El. Klubbar som Marina Niki, Velice, Bacanal Puerto eller Genius finns för möjliga middagar, cocktails och DJ:s.
5. Går till stadsteatern i centrum
6. Besök en av de närliggande städerna eller stränderna, till exempel stranden i Cabo Roig eller La Zenia för levande underhållning
7. Gå till en av de 5 prestigefyllda golfbanorna som alla ligger under 25 minuter bort: La Finca Golf i Algorfa, eller Villamartin Golf, Campoamor Golf, Las Ramblas Golf och Las Colinas Golf & Country Club i Orihuela Costa.

Vilka tjänster kan du förvänta dig till Los Locos

Torrevieja har blivit en fristad för många turister. Därför katetrar den till alla behov du kan ha. Viktiga tjänster som sjukhus, tandläkare och medicinska kliniker finns över hela staden. Det finns en Consum Supermarket, EROSKI supermarket och en 24-timmarsbutik. Det finns också en katolsk kyrka, flera parker och skolor tillgängliga.
En trevlig sak med Torrevieja är nivån på engelska som talas. Den lokala befolkningen kommer att försöka dig och hjälpa dig på engelska där det är möjligt.

Klimat i Los Locos

Torrevieja har ett privilegierat klimat, med i genomsnitt 325 soldagar per år! Temperaturerna förblir milda under vintern och i genomsnitt 18,9 ° C. Tack vare läget mellan saltsjöarna, bergen och havet skapades ett unikt mikroklimat här. Den extra jod och natrium i luften gör kvaliteten exceptionell. Här bor människor som lider av hud-, lung- eller hjärtsjukdomar. WHO utsåg det till ett av de hälsosammaste klimaten i världen!

Fastighetsmarknaden i Los Locos

Fastighetsmarknaden i detta område är varierande. Närheten till kusten ger den popularitet, vilket resulterade i byggandet av många lägenheter, radhus och villor. De flesta av dessa är återförsäljningsfastigheter och finns i privata stadsområden som Calas Blancas Del Mar II, Aldea Del Mar och El Palmeral.
På första, andra och tredje raden hittar du några billiga lägenheter. Att flytta upp är det populär urbanisering Aldea Del Mar: lite dyrare men vacker spansk arkitektur. Här finns också en stor pool med restaurang. Det finns de tre Las Atalays-tornen: vackra lägenheter med en imponerande utsikt till ett rimligt pris.
Norr om stranden har vi bungalowområdet Calas Blancas: komplett med en park, 3 pooler, en kyrka och en idrottsplats. Perfekt för familjer. Och så finns det villaområdet Los Angeles: ett grönt område med många parker. Detta är ett populärt område för heltidsboende i Torrevieja.
Den lokala befolkningen är blandad mellan spanska och nordeuropeiska. Vissa bor här permanent, andra har sin andra bostad. Det finns en lugn och lugn atmosfär. Människor är vänliga och bevakar sina grannar. Även om den här staden har vuxit exponentiellt genom åren har du fortfarande den lilla stadskänslan av vänlighet. Vår bästa gissning är att en lugn livsstil, sol och hav har gjort människorna nöjda. Du behöver inte mycket i Torrevieja: livet är billigt och tillgängligt. Det enda du behöver göra är att se själv!

Tveka inte att kontakta oss för mer information om Playa De Los Locos eller Torrevieja. Vi hjälper dig gärna med att hitta ditt hem.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet