Los Náufragos / El Acequión


search

Los Náufragos / El Acequión

Los Náufragos / El Acequión är ett populärt stadsområde vid havet i Torrevieja. Det kan ses som stadens underdog eftersom det rymmer två stränder, 5 parker och grannar till den berömda rosa sjön. Ändå är detta paradis mycket lugnare än resten av staden, vilket gör det populärt bland lokalbefolkningen, familjer och äldre. Området är lugnt, fridfullt, men kommer med alla möjliga bekvämligheter. Låt oss förklara för dig den speciella karaktären i detta område!

Var ligger Los Náufragos / El Acequión?

På Costa Blanca hittar vi en av Spaniens mest populära destinationer: Torrevieja. Det tillhör valencianska gemenskapen och är en del av Vega Baja.
I den södra änden av Torrevieja ligger området Playa Del Acequión. Separerad av en saltbrygga ligger Playa de Los Naufragos intill Acequión och utgör området mellan saltsjön och havet:
Denna urbana sträcka är cirka 2 kilometer lång och förbinder Torrevieja med södra grannen Orihuela Costa. Det är lättillgängligt tack vare starka transportförbindelser. Du når den vackra Mar Menor på en halvtimme med bil. Andra stora städer som Alicante, Benidorm eller Murcia ligger inom en timme.
Se plats här

Var är den närmaste flygplatsen?

Murcia-San Javier (RMU) 29 km
Alicante-Elche (ALC) 45 km

Var är närmaste busshållplats?

Avda. Desidério Rodriguez
La Veleta
La Cibeles

Vad ska man göra i Los Náufragos / El Acequión?

De bästa stränderna

För det första är stränderna dessa områden största attraktioner. Playa Del Acequión är en riktig familjestrand. Den har fin gyllene sand och ett grunt droppe i vattnet. Det är mindre tilltalande visuellt, men det är en säker strand som är mycket populär bland lokalbefolkningen, eftersom den sällan är överfull. Många tränar också sina hundar här och tar också efter dem. Stranden rengörs dagligen och är i bra skick.
Många restauranger har utsikt över stranden och hamnen. I slutet har de utsett ett litet område för att spela boule. Det är det perfekta stället att njuta av en eftermiddag i solen med barnen, hundarna eller vem som helst!
Playa De Los Naufragos är en kortare, bredare strand söder om Acequión-stranden. Återigen är kvaliteten på sanden och vattnet stor. Denna strand rengörs också dagligen och båda stränderna har faktiskt utmärkelsen blå flagga för renlighet och säkerhet!
Naufragos är kantad med en liten strandpromenad och palmer. Det finns offentliga toaletter och ett första hjälpenrum. Vattnet är grunt och lämpligt för lugn simning. Det finns inte ett stort utbud av vattensporter som det finns i Playa Del Cura eller Playa De Los Locos. Det finns bara en strandbar. Den är dock utrustad med en volleybollplan, gymutrustning och en klätterställning. Och för den drinken kan du bara gå över till angränsande Acequión.
Du kan hitta människor som tränar i informella sessioner eller dansar till en Zumba-klass på dessa stränder. Det är en bubblande plats som lockar många människor, men som aldrig känner sig upptagen.

Saltsjön

Detta område pressas in mellan havet och saltsjöarna. Detta har fina tillägg till livet här. Först finns det gott om vandrings-, vandrings- eller cykelleder. Sjöarna är hem för ett varierat urval av flora och fauna, under vilka rosa flamingor. Du kan ta turer för att åka fågelskådning eller lära dig mer om sjöarna.
Sjöarna medför också hälsofördelar. I 'klimat och väder' lägger vi ut dem alla för dig.
Men förutom det ger bakgrunden till bergen med sjön en vacker syn. Sällsynta alger som lever i sjöarna färgar vattnet från lila till alla typer av rosa. Speciellt under solnedgången är detta något du vill se.

Hamnen

Playa Del Acequión gränsar till hamnen i Torrevieja. Denna hamn har förbättrats under de senaste åren och är nu hem för restauranger, monument och till och med nattklubbar. Den internationella hamnen har fantastiska tjänster, som båtklubben Nautico, uthyrningsbåtar och vattenskoter, och till och med en bensinstation!
I och runt La Marina International:
1. Museum Submarino S-61 Museos Flotantes, där du kan se en äkta gammal ubåt.
2. La Bocana Vattensporter, där du kan wakeboard eller åka skridskor
3. Paddeltennisbanor att hyra
4. Dique de Levante bryggvattenbrygga, bättre känd som "kolesterolvandring", på grund av att lokala läkare rekommenderar att göra en promenad varje dag som en del av en hälsosam livsstil.

Parker

Detta lilla stadsområde har överraskande 5 parker! Dessa gröna områden är trevliga mellan husen, och två av dem har lekplatser för barn. Många människor tar med sig sina hundar och barn. Parkerna är också hem för många fågelarter.

Vilka är de bästa restaurangerna i Los Náufragos / El Acequión?

Här är några av våra favoritrestauranger i detta område:
Olympos - Det bästa grekiska köket i stan. Maten är färsk, utsökt och personalen är mycket vänlig. Platsen är också utmärkt eftersom du är 10 meter från havet.
Umami Cocina Japones Fusion - spännande mat med en twist. Restaurangen är modern och ren, och presentationen av rätterna är små konstverk. Vi rekommenderar deras ostron och sushi.
Meson el Huertano - medelhavs- och spansk kök för köttälskare. Restaurangen är en trevlig upplevelse som ger generösa portioner. Prislappen är lite högre, men det kommer med högkvalitativ mat. Att äta här handlar om att ta dig tid och njuta av miljön.
La Caleta - känd för sin härliga frukost vid vattnet. Maten är god, priset är bra och platsen är oslagbar. Prova deras dagliga meny!
Michelangelo - Italienskt kök och pizza. Personalen är vänlig och gör alltför att göra dig lycklig. Super mat och super service.

Vilka tjänster kan jag förvänta mig i Los Náufragos / El Acequión?

Detta område har det bästa läget när det gäller bekvämligheter. Att vara mitt i centrum ligger bara 2,5 kilometer från International Hospital. Alla andra nödvändiga tjänster, såsom apotek, finns här inom detta område.
Stormarknader finns mestadels i Acequión. I Los Naufragos finns det bara en, men du hittar kiosker med basprodukter över hela staden. Alla andra tjänster du kan tänka dig ligger i närheten, antingen i Torrevieja, eller en kort bilresa framåt i Orihuela Costa.

Hur är klimatet och vädret i Los Náufragos / El Acequión?

Vädret här är exceptionellt. Det finns i genomsnitt 325 soliga dagar om året med en årstemperatur på 18 ° C. Havet ger en sval havsbris, vilket gör både somrar och vintrar milda.
Detta område har också ett av världens hälsosammaste klimat, enligt WHO. Crevillente bergen, havet och salt sjöarna utgör ett unikt mikroklimat. Detta gör att luften är ren och rik på syre, natrium och jod. Att bo runt detta område har många hälsofördelar:
1. Jod hjälper till att balansera dina hormoner, vilket minskar stress och ångest
2. Bättre sömn tack vare högre lufttryck
3. Ett hälsosammare blodtryck på grund av extra syre i luften
4. Ett hälsosammare immunförsvar, orsakat av mer vitamin D och jod, som förhindrar sjukdom och infektion.
5. Solljus och D-vitamin förbättras och det allmänna humöret
6. Natriumrik luft hjälper till att hålla lungorna rena, bekämpar förkylningar och lindrar andningen
7. Jod i havssalt påskyndar sårläkning. I synnerhet skulle personer med eksem, akne eller till och med inre inflammationer dra nytta av att bada i vattnet här.
Många har kommit och stannat här för denna hälsosamma miljö.

Hur är fastighetsmarknaden i Los Náufragos / El Acequión?

Detta område är eftertraktat eftersom det är billigare än andra strandområden. Ändå är det ett utmärkt läge med alla tillgängliga bekvämligheter och bra transportförbindelser. Det finns ett rikt utbud i restauranger och butiker, vilket skapar en perfekt miljö med allt du behöver.
Fastighetsmarknaden här består mestadels av återförsäljningsfastigheter. Området Acequión har lägenheter och det har också den första och andra linjen i Los Naufragos. Bakom finns låga bungalower och radhus. Fastigheterna är byggda i klassisk spansk stil. Urbaniseringarna kommer ibland med en gemensam pool och garage. Dessa komplex har också hissar.
Befolkningen är blandad mellan lokala spanska invånare och nordeuropeiska ex-pat. En stor andel av dessa boende är familjer med barn och äldre. Det finns ett stort skandinaviskt samhälle här, liksom tyska, franska, belgiska, ryska och brittiska. Det är en lokal och social gemenskap!


Kontakta oss för mer information eller frågor om att bo i Spanien. Vi hjälper dig gärna med hela processen.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet