Villamartin, ett turistparadis med fantastiska golfbanor


search

Villamartin, ett turistparadis med fantastiska golfbanor

Villamartin

Villamartin är ett växande turistparadis som har blivit världsberömt för sin golfbana. På grund av dess närhet till kusten och generösa kvalitetsfaciliteter har det vuxit till att bli en av de mest prestigefyllda kommunerna i Orihuela Costa. Detta område är en populär plats för bortstädande och fritidshus. Tack vare internationella samfund som bosatte sig här under de senaste femtio åren har det förvandlats från en liten spansk stad till en bubblande kosmopolitisk stad.

Plats

Villamartin är ett område som ligger 4 kilometer inåt landet på Costa Blanca i Spanien. Det är en del av Alicante provinsen och faller under Orihuelas rådhus. En del av Orihuela Costa, det gränsar till Los Almendros i öster, Los Dolses och "Campoamor Golf" i söder och "Las Colinas Golf & Country Club" i väster. Dess största fördel är dess närhet till dessa flera prisbelönta golfbanor.
Två huvudvägar N-332 och AP-7 förbinder den med dess närliggande städer samt med kusten. Villamartin har också starka kollektivtrafikförbindelser med bussar som ständigt går. Murcia-San Javier flygplats är bara 20 minuters bilresa, och ingen flygtrafik går över själva staden.

Villamartin Golf

Villamartin fick ett internationellt namn från sin världsberömda golfbana. Det är en del av Quara-gruppen, som även inkluderar La Finca och Las Ramblas. Villamartin Golf designades och öppnades av den kaliforniska golfbanearkitekten Robert Dean Putman.
De 18 hålen par 72 öppnades 1972 och har varit en stor framgång sedan dess. Namn som Severiano Ballesteros, José María Olazabal, Ian Woosnam och många andra professionella figurer har spelat här. I nästan 50 år har Villamartin Golf visat sig vara av hög klass. Spelargemenskapen kommer från hela Europa.
Många väljer Villamartin för en andra bostad, så golf kan inkluderas i vardagen. Därför är det möjligt att spela i brittiska, tyska eller skandinaviska grupper. En stram gemenskap av medlemmar har vuxit under detta. Villamartin Golf ser till att det finns en utmaning för alla nivåspelare. Många turneringar och tävlingar planeras regelbundet här, men klubben var också värd för Demeriterande Open 1994. De fortsätter att vara värd i världsklass turneringar, såsom Solheim Cup och Ryder Cup.
De gröna är av hög kvalitet och den mogna vegetationen ger en rik miljö. Kursen är hem för en överraskande mängd vilda djur. Den är byggd på kuperad terräng, med de främre nio hålen framför en spektakulär utsikt över Medelhavet. På grund av sin naturliga miljö, spännande hål och old school golfkänsla har många valt denna klubb.

Villamartin Plaza

Strax efter att golfbanan öppnades byggdes Villamartin Plaza bredvid den. Detta gav de välbehövliga tjänsterna till den snabbt växande staden. Det blev snabbt fritidscenter och många matställen, liksom anläggningar bosatta där. Den spanska arkitekturen, palmkantade gatorna, terrakotta och musik får dig att tro att du är i paradiset. Lägg till exotiska kryddor och dofter från det lokala köket, och det är förståeligt varför besökare kommer från hela världen. Villamartin Plaza består av butiker och bekvämligheter, som ett postkontor, frisör, livsmedelsbutik och dansklubb.
Plaza centrum fylls med restauranger och barer, som sträcker sig från fina middagar till avslappnade snacks och drycker. Utan tvekan är detta en av de bästa ställena att äta ute. Leta efter ”Menu del dia”; den dagliga menyn. Detta erbjuds av många restauranger under morgonen och eftermiddagen till ett mycket lågt pris. Den innehåller en förrätt, huvudrätt, dessert och beroende på plats, en kaffe eller en drink. Tack vare de många besökarna från hela världen har torget många sorters mat, i många priskategorier.

Våra restaurangrekommendationer är:

- Eduardos internationella rätter. De har utsetts till den bästa restaurangen i Villamartin, av dinera. De är öppna från 19:30 till sent och erbjuder ett omfattande val i menyn.
- Argentinsk och italiensk steakhouse Che, för deras mycket berömda chorizo och husrödvin.
- Café Rock, mycket populär bland ungdomarna.
- Haciendo Rosalejo, för en lokal autentisk spansk mat.
- Olaf's Monarch för deras dagliga 4-rättersmeny med naturligtvis med den traditionella Apfelstrudel.

Live underhållning

Villamartin Plaza är inte bara känt för matställen utan också för sin spektakulära live underhållnings kalender. Varje år under sommaren kan du sitta och äta på din favoritrestaurang medan du lyssnar på musik eller ens dansar. De ger lokala talanger och stjärnor från Spanien.

Plaza lägenheter

Flera lägenheter har utsikt över denna underbara torg. De gynnas inte bara av det centrala läget utan också med utsikt över det mosaikbelagda torget med sin vackra arkitektur och närhet till alla tjänster man kan be om. Afrikanska långhalsade papegojor dominerar träden. De är populära bland lokalbefolkningen och sjunger sina låtar på sensommarkvällar. Villamartin Plaza är verkligen mycket lovande plats.

Tjänster

Villamartin har vuxit snabbt till en modern stad. Många västeuropeiska ex-pats har bosatt sig här under de senaste tio åren. Golfbanan och Plaza är ansvariga för detta, men även de andra golfbanorna och stränderna i närheten. Campoamor Golf och Las Ramblas ligger bara några minuter bort och den närmaste stranden i La Zenia ligger bara 8 minuters bilresa.
Området är hem för den internationella skolan El Limonar, för pojkar och flickor mellan tre och arton. Närmaste internationella sjukhus ligger i Torrevieja, med stöd av en bra kollektivtrafikförbindelse eller en snabb tretton minuters bilresa. Kliniker, apotek och veterinärer finns över hela området. Stormarknader som ALDI och Dialprix finns i centrala områden. I närheten finns La Zenia Boulevard, med sina 150 butiker och fritidsanläggningar. De berömda saltsjöarna i Torrevieja, vattensporter på Cabo Roigs stränder eller den färgstarka gatumarknaden Playa Flamenca; det ligger precis utanför dörren.

Klimat

Villamartin har ett mycket gynnsamt klimat. Tack vare sitt läge i Orihuela Costa, nära salarna i Torrevieja och mellan bergen, har det ett unikt mikroklimat. Luften är mycket renare och WHO har gått ut för att säga att det är ett av de mest hälsosamma klimaten i världen. Människor som lider av hud-, lung- eller hjärtsjukdomar trivs i detta klimat. Dessutom har denna del av Costa Blanca i genomsnitt 325 soldagar om året.

Fastighetsmarknad

Villamartin har ett brett spektrum av egenskaper. Nybyggda såväl som begagnade fastigheter säljs i hela området. Mindre urbanisering utgör området, de flesta är byggda runt torget och golfbanan: Villacosta, Eagles Nest, Montegolf, Las Filipinas, El Presidente, Los Valencias, El Galan och Blue Lagoon.
En stor mängd byggmark har lett till utvecklingen av många nybyggnadsfastigheter som har dykt upp runt staden i populära områden, som Pau-8 och Pau-26. Här hittar vi en stor samling moderna lägenheter och fristående villor.
På golfbanan kan vi hitta lyxiga golffastigheter. Villor och lägenheter har skapat exklusiva samhällen här.
Villamartins centrum består till största delen av lägenheter och radhus för återförsäljning. Dessa är överkomliga och många har använts som fritidshus under åren. Nära alla bekvämligheter är detta ett billigare alternativ.
Befolkningen är blandad. Gemenskaper av nordeuropeiska och västeuropeiska har blandat sig med det lokala spanska folket. Detta är idealiskt för andraboende som söker eftersom du får njuta av en känsla av bekantat i området. De olika nationalitets fritidsplatserna är alltid fulla, till och med mitt på vintern.
Be oss om mer information från seriösa fastighetsmäklare i Orihuela Costa.

Vi är glada över att hjälpa dig att hitta ditt drömhem.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet