Playa Flamenca


search

Playa Flamenca

Playa Flamenca

Playa Flamenca är ett område i Orihuela Costa i Spanien. Det är ett turistmål för kusten som har vunnit popularitet genom åren. Det är hem för mer än 100 nationaliteter, under vilka skandinaviska, brittiska, belgiska och franska expats, som har bosatt sig i denna gemenskap. Förutom sina blå flagg tilldelade stränder plus vikar, erbjuder den en ymnighetshorn av restauranger, barer och bekvämligheter. Dessutom gör dess närhet till Torrevieja, köpcentret La Zenia Boulevard, liksom många golfbanor det mycket attraktivt. Här ger vi dig en detaljerad beskrivning av varför Playa Flamenca råkar vara det perfekta stället att hitta din fastighet!

Var ligger Playa Flamenca?

Playa Flamenca har ett gynnsamt läge vid kusten av Costa Blanca i Spanien. Det tillhör Orihuela Costa kommun. Det ligger i den sydligaste delen av Alicante provinsen, gränsat till La Zenia, Punta Prima och Villamartin. Denna stad har Alicante / Elche flygplats tillsammans med Murcia flygplats båda 45 minuter bort. Kustvägen N-332, motorvägen AP-7 plus utmärkt kollektivtrafik gör detta område lättillgängligt.
Denna kust ligger vid det största köpcentret, La Zenia Boulevard, bara 3 minuter bort. Dessutom är det åtta minuter från den berömda golfbanan Villamartin. Andra golfbanor, som Campoamor golf, Las Ramblas, tillsammans med Las Colinas Golf & Country Club är under 20 minuters bilresa. Detta är ett perfekt läge för människor som vill njuta av både golf och stränder. Playa Flamenca ligger vid havet, vilket ger många väderfördelar. Somrarna här är varma med svala vindar och vintrarna är milda och torra.

Vilka tjänster erbjuder Playa Flamenca?

Stränder

Playa Flamenca är rikt på bekvämligheter för sin storlek. Först har vi tre kända sandstränder som har tilldelats för sin säkra och rena miljö. Cala Mosca, liksom Cala las Estacas, ligger i vikar, omgiven av strandpromenaden. Den tredje stranden är mer avskild och kan endast nås över sandvägar. Här finns också en utsedd strand för hundar. Under sommaren säkerställer livräddare din säkerhet. Dessutom finns det en mängd olika vattensporter för spännande sökare.

Gastronomi

Playa Flamencas strandpromenad med palmer ger dig fina promenader längs stranden. Det finns gott om strandbarer och restauranger också. Dessa så kallade Chiringuitos är rullstolsanpassade plus några erbjudande menyer i punktskrift. Besök till exempel Surfers Bar & Grill för högkvalitativ mat med havsutsikt eller The Lobster Restaurant för daglig färsk fisk och skaldjur. Deras mat sträcker sig från alla typer av internationell mat till deras äkta spanska paella. Fin mat, eller bara ett snabbt mellanmål, du får det här till överraskande bra priser.

Shopping och sport

Playa Flamencas gemenskap erbjuder också stormarknader som Mercadona, Carrefour eller Lidl. För mer shopping finns det köpcentret La Zenia Boulevard. Dessutom erbjuder Punta Prima en kartbana och ett sportkomplex. Här hittar du en fotbollsplan, en uppvärmd inomhuspool, tennisbanor samt ett gym.
Viktiga tjänster
Torreviejas närmaste sjukhus ligger bara 7 minuter med bil. Det finns täta bussar och lättillgängliga taxibilar. Andra viktiga tjänster som veterinärer, tandläkare, engelsktalande plantskolor och apotek finns lokalt. Här spelar internationalisten i spel eftersom du inte behöver perfekt spanska för att komma runt. Detta är motiverande för många expats såväl som för pensionärer.

Lördag marknaden

Varje lördag morgon klockan 8.00 - 14.00 förvandlas Pintor Riberas gata till en färgstark gatumarknad. Från färsk frukt och grönsaker till lädervaror, bälten eller kläder; allt finns på denna marknad. Den är ungefär 1 kilometer lång och har gott om parkering i närheten. På vägen har den en trevlig irländsk / spansk pub för frukost eller drycker.

Golf

Sedan har vi fyra 18-håls golfbanor precis utanför dörren: ”Villamartin Golf” ligger bara sju minuter bort och har utropats till en av Spaniens bästa banor. Dess fantastiska naturliga miljö, spännande hål plus utbredda anläggningar är en enorm tillgång för närliggande Playa Flamenca.

Hur är klimatet i Playa Flamenca?

Detta område på Costa Blanca är särskilt lyckligt tack vare sitt geografiska läge. Saltsjöarna från närliggande Torrevieja, med bergskedjor plus avsaknad av tung trafik, skapar ett unikt lokalt klimat. WHO har kallat detta för ett av de hälsosammaste klimaten över hela världen på grund av dess rena luft. Människor med hudförhållanden, reumatiska problem eller andningsbesvär är väl inom detta område. Dessutom ökar detta medelhavsklimat i genomsnitt 325 soldagar per år med en medeltemperatur på 19,3 Celsius.

Hur är fastighetsmarknaden i Playa Flamenca?

Playa Flamenca erbjuder en varierad fastighetsmarknad. Dess bostadsområde vid havet är litet, så fastigheter vid stranden tenderar att sälja snabbt. Dessa är vanligtvis stora villor eller fastigheter på rymliga tomter. För något mer affordbar ser vi inåt landet, där du hittar radhus, lägenheter och fyrhjulingar.
Nybyggda utvecklingar blir också populära eftersom de behöver mindre underhåll och byggs med moderna standarder. Dessa priser är genomsnittliga när du jämför dem med omgivande områden.
Det är rättvist att säga att Playa Flamenca är ett bra läge för ett andra hus på grund av dess tillgänglighet, tjänster, internationalitet och fantastiska klimat. Dessutom finns det höga hyrespotentialer. Mer anledning att göra detta till ditt nya hem.

Vi svarar mer än gärna på dina frågor och hjälper dig att hitta ditt drömhem. Kontakta oss för mer information från seriösa fastighetsmäklare på Costa Blanca.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet