Costa Blanca South

Costa Blanca South är en extremt populär destination för människor som flyttar till Spanien för ett bättre sätt att leva. Det finns miltals med blå flaggstränder för dig att välja mellan som har strandbarer utspridda vid stranden som serverar fantastiska tapas och drinkar. Denna vackra plats är också känd för sina bra golfbanor. De flesta av de bästa golfbanorna ligger runt Orihuela Costa.

Denna kust är mycket torrare och smidigare än den norra delen av Costa Blanca. Den södra delen är plattare och har de vackra stora sandstränderna. Vegetationen består av palmer, apelsinträd och citronträd. Södra Costa Blanca är också mer typiskt "spanska". Kustlinjen i södra Costa Blanca är platt med saltsjöar och till och med lera sjöar.

Costa Blanca South har ett medelhavsklimat, med milda, relativt regniga vintrar och varma, soliga somrar. På grund av dess exponering i sydost finns det ett milt och soligt mikroklimat. Även på mitten av vintern finns det många soliga dagar, med dagtemperaturer som når eller överstiger 20 ° C.

Bostäder