Punta Prima Punta Prima

Fastighetsbyrån Hansson & Hertzell säljer bostäder här Punta Prima

View more
Hansson & Hertzell

Bildgalleri

Punta Prima
Punta Prima
Utsikt över bostadshus i Punta Prima och stranden.
Punta Prima strand med människor, palmer och sand.
Punta Prima strand med palmer och hav.
Punta Prima
Punta Prima
Punta Prima
En balkong med utsikt över stranden Punta Prima.
En strandpromenad kantad av palmer i Punta Prima.
Punta Prima
Punta Prima

Beskrivning

Punta Prima

Välkommen till Punta Prima, en vacker kuststad belägen i Orihuela Costa-regionen i Spanien. Detta område är känt för sitt utmärkta väder, fantastiska stränder och avslappnade livsstil. Detta gör det till en idealisk destination för pensionärer, investerare eller alla som vill köpa fastighet i Spanien.

Historien om Punta prima

Punta Prima har en rik historia som går tillbaka till antiken, med bevis på romerska bosättningar i området. Staden etablerades på 1960-talet som en populär destination för turism, och har sedan dess vuxit till ett blomstrande samhälle som lockar besökare från hela världen.

Var hittar man Punta Prima

Punta Prima ligger inbäddat mellan de livliga städerna Torrevieja och Orihuela Costa. Det är inom räckhåll från andra populära destinationer på Costa Blanca. Staden har goda förbindelser med väg och kollektivtrafik, med regelbundna bussförbindelser till närliggande städer.

Vad man kan göra i Punta Prima

Från dess vackra stränder till dess utmärkta restauranger, barer och köpcentra; Punta Prima har något för alla. Staden har också ett antal fritidsanläggningar, inklusive tennisbanor, go-cart, parker och golfbanor i närheten. Detta gör det till ett idealiskt resmål för dem som älskar att vara utomhus.

Befolkning i Punta Prima

Punta Prima har en befolkning på cirka 6 500 personer, med en blandning av både spanska lokalbefolkningen och expats från hela världen. Denna mångfaldiga gemenskap skapar en välkomnande och inkluderande atmosfär som gör det lätt för nykomlingar att känna sig hemma.

Faciliteter i Punta Prima

Punta Prima erbjuder ett brett utbud av bekvämligheter, inklusive stormarknader, vårdcentraler, apotek och banker. Staden är också hem för ett shoppingcenter, som erbjuder en mängd olika butiker, restauranger och nöjesalternativ. Dessutom finns det en hundstrand strax norr om området.

Mat i Punta Prima

Punta Prima är känt för sitt utmärkta kök, med ett brett utbud av restauranger som serverar både traditionella spanska rätter och internationella rätter. Prova restaurang Punta Prima eller restaurang Nautilus för deras lokala rätter och havsutsikt. Färska skaldjur är en speciell specialitet, med stadens läge vid kusten som ger enkel tillgång till några av de bästa skaldjuren i regionen.

Vädret i Punta Prima

Punta Prima har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Staden drar nytta av över 300 soldagar varje år, vilket gör den till en idealisk destination för dem som vill fly det kallare klimatet i norra Europa.

Fastigheter i Punta Prima

Punta Prima erbjuder ett brett utbud av fastighetsalternativ, från lägenheter och radhus till lyxvillor och exklusiva omringad communities. Staden är känd för sin utmärkta valuta för pengarna, vilket gör den till ett attraktivt resmål för dem som vill investera i fastigheter i Spanien.
Ett par exklusiva urbaniseringar ligger i området Punta Prima: La Recoleta, Panorama Mar, Sea Senses, La Entrada och ett nytt byggande. Dessa är otroligt eftertraktade på grund av deras kvalitetsegenskaper, läge och fantastiska tjänster.
Sammantaget är Punta Prima en underbar plats att bo, arbeta eller gå i pension på. Med sina vackra stränder, välkomnande gemenskap och utmärkta bekvämligheter är det lätt att förstå varför denna stad är en så populär destination för fastighetsköpare i Spanien.

Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

Hansson & Hertzell fastighetslogotyp

Bostäder


WhatsApp
Ring mig om denna fastighet