Totalt antal bostäder

El Chaparral

El Chaparral i Torrevieja är en underbar lugn förort i en grön miljö. Det ligger bredvid de berömda rosa salt sjöarna och full av flora och fauna. Detta lugna bostadsområde har många bungalower, villor och radhus och är utrustat med alla bekvämligheter. Det finns oändliga vandringsleder och aktiviteter i närheten, med Torrevieja bara ett stenkast bort. Detta är den perfekta platsen för människor som letar efter lugn, natur och den spanska livsstilen. Låt oss presentera dig för El Chaparral!

Var ligger El Chaparral?

El Chaparral ligger i utkanten av Torrevieja på Costa Blanca i Spanien. Det är omgivet av två saltsjöar: Laguna Saladas de Torrevieja. De närliggande områdena Torrevieja med sina stränder, Orihuela Costa och Alicante är lättillgängliga tack vare den goda infrastrukturen.

Närmaste flygplats:

Murcia-San Javier (RMU) 34,9 kilometer
Alicante-Elche (ALC) 59,2 kilometer

Närmaste busstation:

Busshållplats Costa Azul på Calle Calaceite (av Mercadonna)
Busshållplats Los Balcones på ctra. Crevillente
Busshållplats El Salado på ctra. Crevillente
Busstation Torrevieja på Calle del Mar, 40 (5,3 kilometer)

Vad ska man göra i El Chaparral?

Salt sjöar

Den största fördelen med detta område är dess läge bredvid de största saltsjöarna i Europa. Denna naturpark har ett brett utbud av flora och fauna, inklusive vilda flamingor. Det är ett populärt resmål för promenader, vandring och cykling. Landskapet är fantastiskt, med sjöarna i olika färger av lila och rosa. Dessutom har sjöarna många hälsofördelar, som vi berättar mer om senare!

Vattenpark flamingo

Vattenpark Flamingo i urbanisering La Siesta. En fantastisk dag ute för yngre barn i en liten och säker vattenpark. Ingången är € 13,00 för barn och personer över 60 år, € 15,00 för vuxna och barn under 4 år går gratis in. Det finns glidbanor, restauranger, chillområden och en barnpool för de minsta. Även en livräddartjänst är närvarande för att övervaka alla. Se till att komma tidigt, för parken stänger sina dörrar när den är full!

Gastronomi

1. Restaurang Villasalada för medelhavsköket, grillen och skaldjur. De utför en show med hästar och flamencodansare, vilket är underbart. Vi rekommenderar deras goda paella.
2. Reflektionsrestaurang, brittiskt och internationellt kök med fantastiska hamburgare, drinkar och evenemang då och då. Det har en mysig lokal känsla, med god kvalitet för många värde!
3. Restaurang Gran China för det bästa kinesiska och asiatiska köket i Torrevieja. De erbjuder utmärkt mat till bra priser och snabb service. Maten är färsk och kryddig. Servitörerna är mycket vänliga och serviceinriktad. Prova också deras dagliga meny där du får en förrätt, huvudrätt och efterrätt + dryck för så lite som € 10- € 15. Vi rekommenderar deras vårrullar, räkcocktail och creme-karamell!
4. Campobello pizzeria & restaurang för italienskt kök och pizza! Livsmedelskvaliteten är alltid god och priserna är låga. Det är ett trevligt ställe för avslappnade tillfällen.

Andra saker att göra i närheten

1. Golf på en av de 5 prisbelönta golfbanorna i området. La Finca Resort i Algorfa ligger 20 minuter norrut. Villamartin Golf, Las Ramblas Golf, Hotel Golf Campoamor och Las Colinas Golf & Country Club i Orihuela Costa ligger 20 minuter söder.
2. Shopping i La Zenia Boulevard, 13 minuter söderut i Orihuela Costa. 150 butiker utgör det största köpcentret på Costa Blanca!
3. Nattklubbar El Parking, Velice eller Genius i Zona El Parking. Till middag, drycker eller dans går du till hamnen. Här finns fler nattklubbar, som Bacanal Puerto och Marina Niki.
4. Dique de Levante vågbrytare, bättre känd som "kolesterolvandring". Detta är en 1,5 kilometer lång pir med fantastisk utsikt över hamnen, havet och staden. Läkare rekommenderar denna promenad en gång om dagen till lokalbefolkningen som en del av en hälsosam livsstil.
5. Museer och historiska miljöer, som Saltmuseet i La Mata. Dessutom Museos Flotantes Delfin S-61 y Albatros III där du kan se en gammal äkta militär ubåt. Turnén är mycket informativ och kommer med översättningar.
6. Den stora gatumarknaden på fredag morgon från 8:00 till 13:00 på La Avenida de Delfina Viudes. Detta är en stor marknad med cirka 700 bås, där du enkelt kan hitta fynd för kläder, frukt, grönsaker, läder, skor, väskor, sängkläder, gardiner etc.


Tjänster i El Chaparral

El Chaparral erbjuder alla tjänster du behöver för det dagliga livet. Det finns stormarknader, bensinstationer, praktiska butiker, busshållplatser och kiosker i hela området.
Viktiga tjänster som det internationella universitetssjukhuset är bara 12 minuters bilresa och apoteket La Siesta finns i södra änden av el Chaparral.
Det finns små kommersiella centra med restauranger och barer som serverar kaffe med toast eller engelsk frukost hela dagen. I stadsdelarna kan du njuta av levande musik eller karaoke! Det är ett mycket lokalt och socialt område med ett nära samhälle av grannar.

Klimat och väder i El Chaparral

Detta område har ett lyckligt klimat. Det är varmt och tempererat, med en genomsnittlig årstemperatur på 17,4 ° C / 63,3 ° F. Torrevieja har också i genomsnitt 325 soldagar per år!
Platsen mellan saltsjöarna, havet och bergen gör ett speciellt mikroklimat. Detta är enligt WHO en av de hälsosammaste i världen. Luften är ren och full av extra jod och natrium. Detta har många hälsofördelar:
1. Det extra syret i luften leder till hälsosammare blodtryck.
2. Jod hjälper till att balansera våra serotoninnivåer, minska ångest och stress.
3. Bättre sömn på grund av högre lufttryck
4. Den salta luften hjälper till att hålla lungorna rena, hjälper till med förkylning och underlättar andningen.
5. Mer D-vitamin stärker immunförsvaret
6. Joden stimulerar också immunförsvaret och förhindrar infektioner och sjukdomar.
7. Jod i havssalt hjälper till att läka sår snabbare. Speciellt personer med akne, eksem eller till och med inre inflammationer drar nytta av att bada i vattnet här.

Många expats och medborgare i Spanien kom hit av dessa hälsoskäl, den lugna livsstilen och det goda vädret.

Fastighetsmarknaden i El Chaparral

El Chaparral är ett lugnt bostadsområde med en blandning av låga bungalower, radhus och villor. Dessa fastigheter säljs oftast och kommer ofta med speciella fynd! Priserna är mycket låga jämfört med liknande områden i närheten.
Befolkningen i El Chaparral är internationell. Det finns en blandning mellan nordeuropeiska expats och lokala spanska invånare. Den genomsnittliga befolkningen består av familjer med barn, pensionärer och semestersökande. Detta skapar en lugn och säker miljö, utmärkt för vardagen och njuta av naturen.
Området består av urbaniseringar som El Limonar, El Chaparral, El Dorado och La Siesta. I några av dessa urbaniseringar hittar du privata områden för invånare med parkeringsplatser och gemensamma pooler. Å andra sidan, att bo separat från dessa urbaniseringar ger dig mycket frihet att renovera, expandera eller bygga på ditt hus utan att behöva anpassa sig till landskapsarkitektur. Detta område är intressant för människor som vill ha frihet när det gäller byggnad.
Salt sjöar, bekvämligheter och bra transport gör det till den perfekta platsen för ett lugnt men ändå bekvämt liv!

Vi hjälper dig gärna att hitta ditt drömhem. Ställ oss alla dina frågor så att vi kan hjälpa dig vidare.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!