El Chaparral


search

El Chaparral

El Chaparral i Torrevieja är en underbar, lugn förort i en grön miljö. Det ligger bredvid de berömda rosa saltsjöarna och full av flora och fauna. Detta lugna bostadsområde har många bungalower, villor och radhus och är utrustat med alla bekvämligheter. Det finns oändliga vandringsleder och aktiviteter i närheten, med Torrevieja bara ett stenkast bort. Detta är den perfekta platsen för människor som letar efter lugn, natur och den spanska livsstilen. Låt oss presentera dig för El Chaparral!

Var ligger El Chaparral?

El Chaparral ligger på den västra kanten av Torrevieja på Costa Blanca i Spanien. Det är omgivet av två saltsjöar: Laguna Saladas de Torrevieja. Grannområdena Torrevieja med sina stränder, Orihuela Costa och Alicante är lätt åtkomliga tack vare den goda infrastrukturen.


Var är den närmaste flygplatsen?

Murcia-San Javier (RMU) 34,9 kilometer
Alicante-Elche (ALC) 59,2 kilometer


Var är den närmaste busstationen?

Busshållplats Costa Azul på Calle Calaceite (av Mercadonna)
Busshållplats Los Balcones på ctra. Crevillente

Vad ska man göra i El Chaparral?

Besök Salt sjöarna

Den främsta fördelen med detta område är dess läge bredvid de största saltsjöarna i Europa. Denna naturpark har ett brett utbud av flora och fauna, inklusive vilda flamingos som badar med sina ungar. Det är en populär destination för promenader, vandring och cykling. Det finns stigar runt sjöarna, med gott om bänkar och skugga. 
Landskapet är fantastiskt, med sjöarna som blir olika nyanser av lila och rosa, beroende på ljuset. Detta beror på de sällsynta algerna som lever i saltvattnet. Särskilt under soluppgången och solnedgången hittar du människor som beundrar landskapet och imponerande färgschema.
Det finns engelska guidade turer tillgängliga för alla som gillar att lära sig mer om sjöarnas historia. Ett tåg tar dig på plats, där du får se sjöarna på nära håll och bestiga saltkullen. Det varar cirka 1 timme och är väldigt spännande!
Och sist, men definitivt inte minst, erbjuder sjöarna många hälsofördelar. Platsen mellan saltsjöarna, havet och bergen skapar ett speciellt mikroklimat. Detta, enligt WHO, är en av de hälsosammaste i världen. Luften är ren och full av extra jod och natrium. Detta har många hälsofördelar, till exempel:
1. Det extra syret i luften leder till ett hälsosammare blodtryck.
2. Jod hjälper till att balansera våra serotoninnivåer, minskar ångest och stress.
3. Bättre sömn på grund av det högre lufttrycket.
4. Den salta luften hjälper till att hålla lungorna rena, hjälper till med förkylningar och underlättar andningen.
5. Mer D -vitamin stärker immunförsvaret.
6. Jod stimulerar också immunsystemet, förhindrar infektioner och sjukdomar.
7. Jod i havssalt hjälper till att läka sår snabbare. Särskilt personer med akne, eksem eller till och med inre inflammationer har nytta av att bada i vattnet här.
Många expats och medborgare i Spanien kom och stannade här av dessa hälsoskäl, lugn livsstil och det goda klimatet.

En dag i vattenparken Flamingo

Vattenparken Flamingo i urbaniseringen La Siesta. En bra dag ute för yngre barn i en liten och säker vattenpark. Entrén är 13,00 € för barn och personer över 60+, 15,00 € för vuxna och barn under 4 år går gratis in. Det finns rutschkanor, restauranger, chillområden och en barnpool för de minsta. Dessutom finns en livräddartjänst för att övervaka alla. Se till att komma tidigt eftersom parken stänger dörrarna när den är full.


La Siesta Boll Club

Det finns den självutnämnda "vänligaste men konkurrenskraftiga spelklubben på Costa Blanca". De välkomnar spelare på alla nivåer och nationaliteter. Måttstock, fotboll, 321 - du heter det, de spelar det! Dessutom spelar de ligamatcher över hela Alicante. Om du är intresserad av sport eller spel, prova den här klubben.

Var är de bästa restaurangerna i El Chaparral?

1. Restaurante Villasalada för kök i Medelhavet, grill och skaldjur. De framför en show med hästar och flamencodansare, vilket är underbart. Vi rekommenderar deras välsmakande paella.
2. Reflections -restaurang, brittiskt och internationellt kök med fantastiska hamburgare, drinkar och evenemang då och då. Den har en mysig lokal känsla, med bra kvalitet för många värden!
3. Restaurante Gran China för det bäst rankade kinesiska och asiatiska köket i Torrevieja. De erbjuder utmärkt mat till bra priser och snabb service. Maten är färsk och kryddig. Servitörerna är mycket vänliga och serviceinriktade. Dessutom, prova deras dagliga meny där du får en förrätt, huvudrätt och dessert + dryck för så lite som € 10-€ 15. Vi rekommenderar deras vårrullar och crème kola!
4. Campobello pizzeria & restaurang för italienskt kök och pizza! Matkvaliteten är genomgående bra och priserna är låga. Det är ett trevligt ställe för avslappnade tillfällen.

Vilka tjänster kan jag förvänta mig i El Chaparral?

El Chaparral erbjuder alla tjänster du behöver för ditt dagliga liv. Det finns stormarknader, bensinstationer, bekväma butiker, busshållplatser och kiosker i hela området.
Viktiga tjänster som det internationella universitetssjukhuset ligger bara 12 minuter med bil, och apoteket "La Siesta" finns i södra änden av El Chaparral.
Det finns små kommersiella centra med restauranger och barer som serverar kaffe med rostat bröd eller engelsk frukost hela dagen. I kvarterets barer kan du njuta av levande musik eller karaoke! Det är ett mycket lokalt och socialt område med en nära gemenskap av grannar.

Klimat och väder i El Chaparral

Detta område har ett lyckligt klimat. Det är varmt och tempererat, med en genomsnittlig årstemperatur på 17,4 ° C / 63,3 ° F. Torrevieja har också i genomsnitt 325 soldagar per år!

Hur är fastighetsmarknaden i El Chaparral?

El Chaparral är ett lugnt bostadsområde med en blandning av låga bungalows, radhus och villor. Dessa fastigheter är mestadels återförsäljning och kommer ofta med speciella fynd! Priserna är mycket låga i jämförelse med liknande områden i närheten.
Befolkningen i El Chaparral är internationell. Det finns en blandning mellan nordeuropeiska expats och lokala spanska invånare. Den genomsnittliga befolkningen består av familjer med barn, pensionärer och semestersökande. Detta skapar en lugn och säker miljö, utmärkt för vardagen och för att njuta av naturen.
Området består av urbaniseringar, såsom El Limonar, El Chaparral, El Dorado och La Siesta. I några av dessa urbaniseringar hittar du privata områden för invånare med parkeringsplatser och gemensamma pooler. Att leva separat från dessa urbaniseringar ger dig däremot stor frihet att renovera, bygga ut eller bygga på ditt hus utan att behöva anpassa dig till landskapsarkitektur. Detta område är intressant för människor som vill ha frihet när det gäller att bygga.
Saltsjöarna, bekvämligheter och bra transport gör det till den perfekta platsen för ett lugnt men ändå bekvämt liv!

Vi hjälper dig gärna att hitta ditt drömhus. Fråga oss alla dina frågor så kan vi hjälpa dig vidare.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet