Torrevieja Torrevieja

Fastighetsbyrån Hansson & Hertzell säljer bostäder här Torrevieja

View more
Hansson & Hertzell

Bildgalleri

En Torrevieja-strand med byggnader och palmer i bakgrunden.
Torrevieja-stranden med ett gäng byggnader på.
Utsikt över Playa del Curas strandpromenad kantad av palmer.
Torrevieja
Torrevieja
Torrevieja
Torrevieja
Torrevieja
Torrevieja-promenaden kantad av palmer med människor som sitter på bänkar.
Torrevieja
en fontän i en park omgiven av palmer.
Fasad av Torreviejas hav och saltmuseum.
Båtar och en ubåt lade till i hamnen i Torrevieja.
Torrevieja
Vattenfontän med palmer och byggnader i centrala Torrevieja.
Rosa saltsjö vid solnedgången i Torrevieja.
Saltsjö i skymningen med stadens ljus och berg i bakgrunden.
Liten båt på lugna vatten med staden Torrevieja i bakgrunden.

Videor

Beskrivning

Torrevieja - Kustliv med stor avkastning

Välkommen till Torrevieja, en charmig kuststad belägen på södra Costa Blanca i Spanien. Torreviejas historia är nära knuten till havet, eftersom det en gång var en liten fiskeby som nu har förvandlats till en livlig stad med ett rikt kulturarv. 

Idag är Torrevieja en favoritdestination för människor som vill köpa fastigheter i Spanien. Låt oss förklara för dig varför!

Torreviejas historia

Torrevieja är en stad med en rik historia som går tillbaka till 1700-talet. Staden var en gång en liten fiskeby, men den har nu blivit ett livligt turistmål som lockar besökare från hela världen. Stadens namn, som betyder "gammalt torn", kommer från ett vakttorn som byggdes på 1500-talet för att försvara sig mot piratangrepp. Idag står tornet fortfarande som en påminnelse om Torreviejas förflutna.

Var ligger Torrevieja

Torrevieja är lättillgängligt med bil, buss och tåg. Närmaste flygplats är Alicantes internationella flygplats, som ligger bara 40 minuters bilresa bort. Staden är också väl ansluten till andra större städer i Spanien genom ett nätverk av motorvägar och motorvägar.

Saker att göra i Torrevieja

Det finns ingen brist på saker att göra i Torrevieja. Staden har vackra stränder, en livlig småbåtshamn och en mängd restauranger, barer och butiker. Besökare kan ta en promenad längs strandpromenaden, besöka saltsjöarna eller utforska stadens historia på museum för hav och salt. För dem som gillar utomhusaktiviteter finns det flera golfbanor, vattensporter och vandringsleder i det omgivande området.

Befolkning i Torrevieja

Befolkningen i Torrevieja är cirka 85 000 personer, med en blandning av spanska och internationella invånare. Staden är särskilt populär bland pensionärer och expats som attraheras av dess varma klimat, överkomliga levnadskostnader och avslappnade livsstil.

Bekvämligheter i Torrevieja

Torrevieja har ett brett utbud av bekvämligheter att erbjuda sina invånare, inklusive stormarknader, vårdcentraler, apotek och banker. Staden har också flera skolor och ett stort sjukhus. Det finns många parker och grönområden i hela staden, vilket gör det till ett bra ställe för familjer.

Mat i Torrevieja

Torrevieja har en rik kulinarisk scen med ett brett utbud av restauranger att välja mellan. Staden är särskilt känd för sina skaldjur, som fångas färska från Medelhavet. Besökare kan också njuta av traditionell spansk mat, såväl som internationella rätter från hela världen.

Vädret i Torrevieja

Torrevieja har ett medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar. Staden åtnjuter i genomsnitt över 300 soldagar per år, vilket gör den till ett bra ställe att njuta av utomhusaktiviteter året runt.

Fastigheter i Torrevieja

Torrevieja har ett brett utbud av fastigheter till salu, inklusive lägenheter, radhus och villor. Staden är särskilt populär bland pensionärer och expats som attraheras av dess avslappnade livsstil och varma klimat. Fastighetspriserna i Torrevieja är överkomliga jämfört med andra populära destinationer på Costa Blanca, vilket gör det till ett bra ställe att investera i fastigheter.

Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

Hansson & Hertzell fastighetslogotyp

Bostäder


WhatsApp
Ring mig om denna fastighet