Nyheter Nyheter

Nyheter

View more
Hansson & Hertzell

2023: Stark Spansk Fastighetsmarknad!

2023: Stark Spansk Fastighetsmarknad!
27 Jan 2023


För Hansson & Hertzell kommer 2023 att bli ett otroligt intressant år. Inte bara studsar vi tillbaka från en global pandemi som på egen hand plattade fastighetsmarknaden över hela världen, utan vi står också på tröskeln till ett krig som utkämpats nära hemmet. Bolåneräntor, inflation och uppståndelse låter inte som ett bra recept för fastigheter. 

Så varför förutspår experter så starka långsiktiga utsikter för den spanska fastighetsmarknaden? 

Låt oss titta på fakta:

  • Inflationen är tillbaka. Överallt. Ja, vi börjar med en negativ ton eftersom en kort paus på marknaden är att vänta. Bolåneräntorna är högre, men jämfört med inflationen (särskilt i andra europeiska länder) är de verkligen inte så illa. Detta resulterar i mer utrymme på marknaden, med mindre action från spanjorerna. Eftersom många utlänningar är kontantköpare och bara behöver bolån sparsamt, kommer de att hitta bra affärer här, eftersom marknaden är mycket mindre spänd för dem.

Utvecklingen av bolåneräntorna i Spanien under de senaste månaderna Hansson Hertzell

Utvecklingen av bolåneräntorna i Spanien Hansson Hertzell


  • Spanska fastighetspriser fortsätter att vara gynnsamma i jämförelse med andra europeiska marknader. Dessutom är kostnaden för verktyg upp till 75 % billigare än nästan alla andra länder i Europa. De nuvarande gas- och elpriserna är också bättre. Vi förutspår att detta bara kommer att förbättras eftersom Spanien är ett ledande land när det gäller förnybar energi och utveckling.
  • Att jobba hemifrån är populärt. Det är en växande trend, eftersom vi har erfarenhet av att jobba annorlunda lämnar många stadskärnorna och väljer mer gynnsamma lägen; som det varma, prisvärda och soliga Spanien.
  • Utländska aktiviteter har återgått till normala nivåer före covid, vilket bevisar en otrolig motståndskraft i den spanska ekonomin. IMF publicerade en rapport i november om att den ekonomiska tillväxten för 2022 beräknas nå 4,6 % och för 2023 att nå 1,2 %. Detta placerar Spanien i Europas topp.


Sammanfattningsvis är inflationen överallt, men verkar resultera i en lugnare marknad för kontantköpare och utlänningar. Fastighetspriserna är mycket fördelaktiga i jämförelse med andra länder, liksom priserna på gas och levnadskostnaderna. 

Den spanska ekonomin verkar ha återhämtat sig otroligt snabbt, och till råga på det är miljön i Spanien perfekt för ett post-pandemi, enkelt och prisvärt liv.


Det är därför vi är hoppfulla för framtiden, och vi är spända på att se vad 2023 kommer att erbjuda!

Om du är sugen på att veta mer om de specifika möjligheter som nämnts tidigare, kontakta oss!

Vi står till din tjänst med mer än 13 års erfarenhet, ett lojalt team av proffs och kan garantera en smidig upplevelse. Tveka inte att ta kontakt med oss. Vi svarar på alla dina frågor! Glöm dessutom inte att följa Hansson & Hertzell på FacebookLinkedInInstagram och YouTube, för att hålla dig uppdaterad med alla våra nya projekt!

Eller ta en titt på vår portfölj av kvalitetsegenskaper:

Ibiza

Costa del Sol

Costa Blanca

Hansson & Hertzell fastighetslogotyp 

  Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

Dela

Bostäder

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet