Nyheter Nyheter

Nyheter

View more
Hansson & Hertzell

Torrevieja - Fastighetstrender sommaren 2023

Torrevieja - Fastighetstrender sommaren 2023
8 Mär 2023
När sommaren närmar sig börjar många planera sin semester och Torrevieja är ett populärt resmål för turister från hela världen. Om du funderar på en resa till Spanien finns det några saker du bör veta om vad du kan förvänta dig av Torrevieja - sommaren 2023 fastighetstrender.
Torrevieja är en vacker kuststad belägen i provinsen Alicante i Spanien. Med sitt varma medelhavsklimat, sandstränder och enastående havsutsikt är det ingen överraskning att Torrevieja är en populär plats för både fastighetsköpare. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de senaste trenderna, nyheterna och utvecklingen på Torreviejas fastighetsmarknad.

#1 Fastigheter med utomhusutrymme

En av de mest spännande utvecklingarna på Torreviejas fastighetsmarknad är den ökande efterfrågan på fastigheter med utomhusyta. Som ett resultat av pandemin letar många människor efter fastigheter med trädgårdar, terrasser och balkonger. Detta för att njuta av den friska luften och solskenet i säkerhet och avskildhet i sina egna hem. Fastigheter med uteplats är mycket eftertraktade, och de tenderar att kräva premiumpriser. Fastigheter med garage är också på uppgång, eftersom det sparar mycket tid under sommarmånaderna.

Hansson-Hertzell-Torrevieja-fastighet#2 Stadsförnyelse

En annan aktuell trend är investeringar i stadsförnyelse: Många städer på Costa Blanca, som Alicante och Torrevieja, genomgår stadsförnyelseprojekt. Dessa lockar fastighetsinvesterare som vill dra nytta av områdets potential för kapitaltillväxt och hyresavkastning.

Hansson-Hertzell-Torrevieja-hamn-stadsföryngring


#3 Hyresfastigheter

På tal om det så måste vi ta vara på tillväxten på hyresmarknaden. Med den ökande populariteten för korttidsuthyrning och den växande efterfrågan från turister, funderar många fastighetsägare på Costa Blanca på att investera i hyresfastigheter, såsom lägenheter och villor.

Ta kontakt och börja hyra ut din bostad!

Hansson-Hertzell-fastigheter-Torrevieja-hyresfastigheter


#4 Miljövänliga egenskaper

En annan trend som är värd att nämna är den ökande populariteten för miljövänliga fastigheter i Torrevieja. Många köpare letar nu efter fastigheter som är energieffektiva, använder hållbara material och har miljövänliga egenskaper. Solpaneler och system för uppsamling av regnvatten är exempel på funktioner som är populära just nu. Miljövänliga fastigheter minskar inte bara miljöpåverkan utan ger också långsiktiga kostnadsbesparingar för husägaren.

Hansson-Hertzell-Torrevieja-fastigheter-hållbart#5 Guldvisumprogram

Slutligen drar även Torreviejas fastighetsmarknad nytta av den spanska regeringens Golden Visa-program. Programmet erbjuder uppehållstillstånd och medborgarskap till icke-EU-medborgare som investerar i spanska fastigheter. Som ett resultat av detta visar nu många internationella köpare intresse för Torreviejas fastighetsmarknad, vilket driver upp efterfrågan och priser.

Klicka här för att lära dig mer om Golden Visa-programmet

Hansson-Hertzell-fastighets-guld-visumSlutsats

Sammanfattningsvis blomstrar Torreviejas fastighetsmarknad, med efterfrågan på fastigheter med uteplats, miljövänliga funktioner och internationella köpare som driver upp priserna. Om du är intresserad av att köpa eller sälja fastighet i Torrevieja är det nu ett utmärkt tillfälle att engagera dig. För expertråd och hjälp, kontakta en pålitlig fastighetsmäklare i Torrevieja idag.

Vi står till din tjänst med mer än 13 års erfarenhet, ett lojalt team av proffs och kan garantera en smidig upplevelse. Tveka inte att ta kontakt med oss. Vi svarar på alla dina frågor! Glöm dessutom inte att följa Hansson & Hertzell på Facebook, LinkedIn, Instagram, och YouTube, för att hålla dig uppdaterad med alla våra nya projekt!

Eller ta en titt på vår portfölj av kvalitativa bostäder

Ibiza

Costa del Sol

Costa Blanca

Hansson & Hertzell fastighetslogotyp 

  Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

Dela

Bostäder

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet