Nyheter Nyheter

Nyheter

View more
Hansson & Hertzell

Topp 10 vackra stränder på Ibiza värda ett besök

Topp 10 vackra stränder på Ibiza värda ett besök
31 Mär 2023

Ibiza är känt för sitt pulserande nattliv, men ön är också hem för några av de vackraste stränderna i Europa. Med kristallklart vatten, mjuka sandstränder och fantastisk utsikt över klipporna är Ibiza ett paradis för strandälskare. Om du planerar ett besök på denna fantastiska ö, här är de 10 bästa stränderna på Ibiza du inte vill missa:


1. Cala Jondal

Denna strand är känd för sitt turkosa vatten och fina sand, vilket gör den till en populär plats för bad och sol. Med en bakgrund av pinjeträd och karga klippor är det en vacker plats att koppla av och varva ner på. Cala Jondal är också hem för några av öns mest exklusiva strandklubbar, inklusive Blue Marlin och Tropicana.

Hansson-Hertzell-fastigheter-Cala-Jondal-Ibiza


2. Cala Salada

En dold pärla på öns västkust, Cala Salada är en avskild vik. Det har kristallklart vatten och en fantastisk utsikt över solnedgången. Det är ett bra ställe för snorkling, simning och avkoppling i solen. Cala Salada är också hem för en populär strandrestaurang som serverar färska skaldjur och lokala rätter.
Hansson-Hertzell-fastigheter-ibiza-Cala-Salada

3. Playa d'en Bossa

Denna strand är den längsta på ön och sträcker sig över 2 kilometer. Det är en populär plats för vattensporter och strandfester, med massor av barer och restauranger i närheten. Playa d'en Bossa är också hem för några av öns mest lyxiga strandfastigheter, vilket gör det till en utmärkt plats för en lyxsemester.

Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Playa-Bossa


4. Cala Bassa

Med mjuk vit sand och klart turkost vatten är Cala Bassa en perfekt vykortsstrand. Det finns flera strandbarer och restauranger i närheten, vilket gör det till en utmärkt plats att tillbringa en dag i solen. Cala Bassa är också en populär plats för snorkling och dykning, med flera dykcenter i närheten.

Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Cala-Bassa


5. Talamanca

Bara en kort promenad från Ibiza stad är Talamanca en lång sträcka av gyllene sand med grunt, lugnt vatten. Det är en populär plats för familjer med barn, såväl som vattensportentusiaster. Talamanca är också hem för flera restauranger och barer vid stranden som serverar allt från färsk fisk och skaldjur till cocktails.
Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Talamanca

6. Cala Vadella

En pittoresk strand med lugnt vatten och mjuk vit sand, Cala Vadella är en utmärkt plats för bad och snorkling. Det finns flera restauranger och barer vid stranden samt ett dykcenter. Cala Vadella är också en utmärkt plats för familjer, med flera lekplatser och aktiviteter för barn.
Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Cala-Vadella

7. Cala Conta

En av de vackraste stränderna på Ibiza, Cala Conta har kristallklart vatten och fantastisk utsikt över de närliggande öarna. Det finns flera små vikar och stränder inom gångavstånd, vilket gör det till en utmärkt plats för att utforska. Cala Conta är också en populär plats för vattensporter, med flera centra som erbjuder kajakpaddling, paddleboard och mer.
Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Cala-Conta

8. Benirras

En liten vik med klart vatten och en fridfull atmosfär, Benirras är en utmärkt plats för en lugn dag på stranden. Det är också en populär plats för solnedgångssammankomster, med trummisar som samlas på stranden för att fira solnedgången. Benirras är en fantastisk plats för familjer, med grunt vatten och gott om plats för barn att leka.

Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Benirras


9. Playa de Ses Salines

En lång sträcka av mjuk vit sand och kristallklart vatten, Playa de Ses Salines är en populär plats för solbad och simning. Det är också en utmärkt plats för vattensporter, med flera centra som erbjuder kajakpaddling, paddleboard och mer. Playa de Ses Salines är också hem för några av öns mest exklusiva strandklubbar, inklusive Jockey Club och Malibu Beach.
Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Playa-de-Ses-Salines

10. Cala d'Hort

En liten vik med fantastisk utsikt över den närliggande ön Es Vedrà, Cala d'Hort är en utmärkt plats för simning och snorkling. Det finns flera små restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur, samt ett dykcenter. Cala d'Hort är också en bra plats för familjer med små barn, med klart och grunt vatten, lekplatser och många bekvämligheter för att ha en avkopplande dag i solen.

Hansson-Hertzell-Ibiza-fastigheter-Cala-Hort


Om du letar efter en avskild strand har Ibiza mycket att erbjuda. Några av de bästa avskilda stränderna på Ibiza inkluderar:

Cala Mastella: En liten vik med klart vatten och en lugn atmosfär. Cala Mastella är en utmärkt plats för en lugn dag på stranden. Det finns en liten restaurang som serverar färsk fisk och skaldjur, vilket gör det till en utmärkt plats för lunch eller middag.
Cala Xarraca: En liten vik med kristallklart vatten och steniga klippor, Cala Xarraca är en fantastisk plats för snorkling och dykning. Det finns flera gömda vikar i närheten, liksom en fantastisk restaurang som serverar lokala rätter.
Playa Es Figueral: En lugn strand med mjuk sand och klart vatten, Playa Es Figueral är en fantastisk plats för familjer med barn. Det finns flera restauranger och barer vid stranden, samt ett vattensportcenter som erbjuder kajakpaddling och paddleboardåkningg och mer.
Es Portixol: En avskild vik med kristallklart vatten och fantastisk utsikt över de omgivande klipporna. Es Portixol är en utmärkt plats för en lugn dag på stranden. Det finns en liten restaurang som serverar färsk fisk och skaldjur, samt en vandringsled som leder till en närliggande fyr.

Familjevänliga stränder på Ibiza

Om du reser med barn finns det gott om familjevänliga stränder på Ibiza. Här är några av de bästa familjevänliga stränderna på Ibiza:
Playa Es Figueral: En lugn strand med mjuk sand och grunt vatten, Playa Es Figueral är en fantastisk plats för familjer med små barn. Det finns flera restauranger och kaféer i närheten, liksom en lekplats och andra aktiviteter.
Cala Llenya: En lång sträcka av mjuk sand och grunt vatten, Cala Llenya är en fantastisk plats för familjer. Det finns en liten restaurang som serverar färsk fisk och skaldjur, samt en lekplats och andra aktiviteter.
Playa de Ses Salines: Även om Playa de Ses Salines kan bli trångt, är det också en bra plats för familjer. Den långa sträckan av mjuk sand och klart vatten är perfekt för bad och lek, och det finns flera strandklubbar och restauranger i närheten.

Lyxiga strandfastigheter på Ibiza

Om du letar efter en lyxig strandfastighet på Ibiza finns det många alternativ att välja mellan.
Här är några av de bästa lyxiga strandfastigheterna på Ibiza:
Vedra Homes: Dessa lyxlägenheter ligger nära den fantastiska Cala Carbo-stranden och erbjuder fantastisk utsikt över den magiska klippan Es Vedrà och direkt tillgång till stranden. Med fyra sovrum och en rad lyxiga bekvämligheter är det den perfekta platsen för en lyxresa.
Klicka här för mer information
Villa Cap Martinet: Denna lyxiga villa ligger på det lugna Cala Roja och erbjuder fantastisk havsutsikt och direkt tillgång till stranden. Med sex sovrum, en privat pool och en rad lyxiga bekvämligheter är det den perfekta platsen för ett lyxigt boende.
Klicka här för mer information
Hem i Talamanca Bay: Ligger mot sydväst med Citadel Dalt Villa och Talamanca Bay framför. Dessa lyxiga hem erbjuder fantastisk havsutsikt och direkt tillgång till stranden. Med tre sovrum, en pool och en rad lyxiga bekvämligheter är det den perfekta platsen för en lyxresa.
Klicka här för mer information

Slutsats:

Ibiza är hem för några av Medelhavets vackraste stränder, från lugna vikar till långa sträckor av mjuk sand. Oavsett om du letar efter en avskild plats borta från folkmassorna eller en familjevänlig strand med massor av aktiviteter, har Ibiza något att erbjuda. Och om du letar efter en lyxig strandfastighet eller några spännande vattensportaktiviteter, så har Ibiza det också. Så packa din solkräm och bege dig till Ibiza för den ultimata strandsemestern.
Vi står till din tjänst med mer än 13 års erfarenhet, ett lojalt team av proffs och kan garantera en smidig upplevelse. Tveka inte att ta kontakt med oss. Vi svarar på alla dina frågor!
Glöm dessutom inte att följa Hansson & Hertzell på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube, för att hålla dig uppdaterad med alla våra nya projekt!
Eller ta en titt på vår portfölj av kvalitetsegenskaper:
Ibiza
Costa del Sol
Costa Blanca
Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

Hansson & Hertzell fastighetslogotyp

Dela

Bostäder

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet