Nyheter Nyheter

Nyheter

View more
Hansson & Hertzell

Grannskapsljus: Navigera i de finaste områdena i Torrevieja

Grannskapsljus: Navigera i de finaste områdena i Torrevieja
24 Nov 2023

Välkommen till kustnära pärlan i Torrevieja, där de solkyssta stränderna, den pulserande kulturen och en blomstrande fastighetsmarknad möts för att skapa en unik livsupplevelse. I den här omfattande guiden avslöjar vi de bästa stadsdelarna som Torrevieja har att erbjuda 2023. Oavsett om du letar efter en tillflyktsort vid havet eller en livlig urban atmosfär, är Hansson & Hertzell din pålitliga partner för att upptäcka det perfekta hemmet i denna pittoreska spanska oas.1. Playa del Cura: Lugn vid Havet

 • Boende vid havet när den är som bäst: Utforska tjusningen i Playa del Cura, där hus vid stranden erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet. Upptäck bekvämligheten med att ha stranden som din bakgård och den livliga strandpromenaden bara några steg bort. Fastigheterna här består till största delen av lägenheter, omgivna av restauranger och butiker. Det blir mycket hektiskt på sommaren, vilket kan komplicera parkeringen i det här området. Lyckligtvis finns det många särskilda garageplatser till salu, så detta kan vara något att överväga. Playa del Cura är också en lämplig plats för investeringar, eftersom det är ett av de mest besökta områdena i Torrevieja, året runt.
Playa del Curas strand och strandpromenad


2. La Mata: Lugn elegans

 • Natur och elegans kolliderar: La Mata är en fristad för naturentusiaster, med en fantastisk saltvattenlagun och en orörd strand. Dyk in i den fridfulla atmosfären, utforska de lokala parkerna och omfamna en lugn livsstil som La Mata utan ansträngning erbjuder. La Mata erbjuder lägenheter, radhus och villor och är känt för att vara ett bra område för barnfamiljer. Under vintern är det säkert mycket tystare, men många butiker och restauranger är fortfarande öppna. Även om det är en av de mer populära spanska byarna och turistområdena på Costa Blanca, har La Mata fortfarande kvar en traditionell spansk livsstil.
La Mata Torrevieja strand Fågelperspektiv


3. Centrum: Vacker strandpromenad och hamn

 • Där staden möter havet: Utforska den livliga pulsen av stadskärnan som bor i Torrevieja! Dyk in i en värld där livsstil möter bekvämlighet, promenera genom livliga gator kantade av eklektiska butiker och matställen. Upptäck den mångsidiga stadsmiljön, från livliga torg till gröna parker. Upplev den vackra strandpromenaden med hippy marknad som leder upp till hamnen. Eller besök någon av de lokala kyrkorna eller museerna i detta livliga område. Upptäck en rad olika typer av fastigheter, från lägenheter vid stranden med havsutsikt till charmiga radhus inbäddade i hjärtat av denna dynamiska kuststad.
Torrevieja stad strand, kyrka och pir.


4. Los Balcones: Bekvämligheter och tillgång

 • Enkel åtkomst: Upplev det lätta livet i Los Balcones, uppflugen på gränsen mellan Torrevieja och Orihuela Costa. Upptäck allt från lyxvillor och till återförsäljning av bostäder i ett område som kombinerar kvalitet med närhet till bekvämligheter. Det ligger precis intill den största av Torreviejas saltvattensjöar och är ett populärt turistmål och bostadsområde på grund av dess närhet till de olika fina stränderna och golfbanorna i Orihuela Costa. Det är det perfekta transitläget, eftersom det ligger mitt i två populära städer. Detta område erbjuder också en lugn miljö för dem som söker avkoppling och lugn, vilket gör det till ett attraktivt val för pensionärer.
Los Balcones Torrevieja bostadsområde


5. El Chaparral: Traditionell charm möter sjöliv

 • En blandning av natur: El Chaparral i Torrevieja är en underbar, lugn förort i en grön miljö. Det ligger intill de berömda rosa saltsjöarna och är fullt av flora och fauna. Detta lugna bostadsområde har många bungalower, villor och radhus och är utrustat med alla bekvämligheter. Det finns oändliga vandringsleder och aktiviteter i närheten, med Torrevieja bara ett stenkast bort. Detta är den perfekta platsen för människor som letar efter lugn, natur och den spanska livsstilen.
El Chaparral Torrevieja översikt över saltsjön


6. Punta Prima: Kustnära boende med en modern twist

 • Samtida kustlivsstil: Punta Prima symboliserar modernt kustliv. Dyk in i det pulserande nattlivet, njut av exklusiva middagar och njut av essensen av ett modernt boende vid havet. I närheten av Torrevieja finns en mängd olika internationella skolor, vilket gör det till ett utmärkt val för familjer med barn. Det finns en mängd eftertraktade urbaniseringar här, som Panorama Mar och La Recoleta, med lägenheter och bekväma bekvämligheter.
Punta Prima Torrevieja Panorama Mar bostadsområde


7. Los Altos: Förhöjt boende med medelhavsvibbar
 • Natursköna höjder: Detta bostadsområde är känt för sina moderna radhus och villor, som ger en lugn atmosfär samtidigt som det är nära till bekvämligheter, inklusive köpcentra och golfbanor. Los Altos ligger bara 10 minuter från de prisbelönta stränderna Punta Prima, Playa Flamenca och La Zenia. Världshälsoorganisationen förklarade detta område som ett av de hälsosammaste ställena i världen att bo på. Området är populärt bland människor från norra delarna av Spanien, som antingen brukar besöka området vidaresemester eller permanent flytta hit. Det finns också en stor internationell befolkning inklusive engelska, svenska, irländska, tyska och ryska invånare.

Los Altos Torrevieja bostadsområde8. La Siesta: Lugn tillflyktsort vid sjön

 • Fridfull oas: Inbäddat i utkanten av Torrevieja, är La Siesta ett lugnt bostadsområde omgivet av natur, cirka 3 km utanför huvudstaden Torrevieja. Med en blandning av villor och låghus, erbjuder detta område en lugn oas, perfekt för dem som söker en lugnare livsstil samtidigt som de förblir nära stadens centrum. Observera att den närmaste stranden ligger 10 minuters bilresa bort, men saltsjöarna ligger ett stenkast bort. De flesta raderna av bostäder och semesterboenden omger stadskärnan där huvudvägen, rotundan och olika kommersiella butiker och restauranger finns. Samhället är väldigt engelskt, och många husägare här är pensionerade.
La Siesta Torrevieja saltsjöutsikt


9. De norra vikar: ultimat kustnära boende

 • Livet på klipporna: När vi tänker på Spanien hoppar vi i allmänhet till vita sandstränder och stora folkmassor. Men Torrevieja har en annan överraskning för dig: det är lugna klipphällar som leder till havet. Dessa områden heter "calas" och de sträcker sig hela vägen från Cabo Cervera i norr till Cala Cornuda, nästan till Playa de Los Locos. Denna del av Torrevieja är ganska ny och outvecklad, vilket skapar en oförstörd upplevelse bort från massorna. Detta inkluderar de populära områdena La Rosaleda och Los Frutales. Byggnaderna här är mestadels låga och nya, men det saknas inte butiker och barer i området.
Calas Torrevieja fastigheter


10. La Torreta: Boende vid sjön med spansk stil

 • Fler sjönära hem: La Torreta ligger vid Torreviejas saltsjöar, vilket ger en lugn miljö med vacker utsikt. I likhet med El Chaparral, kombinerar detta område sjönära boende med en touch av spansk charm, vilket gör det till en idealisk plats för dem som uppskattar naturlig skönhet och lugnet. Den består av många bostäder i urbaniseringar, men ligger också precis intill Habaneras köpcentrum och en park.
La Torreta Torrevieja bostadsområde


11. Los Locos: Den andra stora stranden

 • Sandstränder: Detta område ligger vid stranden Playa de Los Locos och erbjuder boende vid stranden med enkel tillgång till havet. Los Locos är perfekt för dem som vill omfamna den kustnära livsstilen, njuta av havsutsikt och bekvämligheten med att ha stranden bara några steg bort. Det är populärt för investeringar, eftersom det är ett livligt område fullt av butiker, barer och fastigheter nära stranden.
Playa de Los Locos Torrevieja strandutsikt


12. El Acequión / Los Naufragos: Maritima charm och hamnutsikt

 • Maritim atmosfär: El Acequión kännetecknas av sin maritima charm, med en pittoresk hamn och strandpromenad. Detta område är perfekt för dem som gillar att promenera vid havet, utforska lokala skaldjursrestauranger och njuta av kustmiljön. Fastigheten här består mestadels av äldre typ lägenheter, som en och annan stadsbostad däremellan. Det är ett kostnadseffektivt område för människor som vill uppleva kustlinjen och den riktiga spanska upplevelsen.
El Acequion Torreviejas hamnutsikt


13. Nueva Torrevieja: Modernt urbant boende

 • Samtida bostäder: Nueva Torrevieja ligger mitt i Torrevieja och består av många små urbaniseringar. Det kan betraktas som hjärtat av alla bekvämligheter, eftersom det gränsar till strandområdena, men också ett industriområde med stora snabbköp, restauranger, vattenpark, sportfält och nattliv. Det är mindre autentiskt spanskt, men erbjuder ändå en fantastisk upplevelse för dem som letar efter ett mer urbant boende.
Nueva Torrevieja urban levande fågelperspektiv


Slutsats:

Med Torreviejas olika stadsdelar, som alla erbjuder en unik blandning av livsstil och bekvämligheter, väntar det perfekta hemmet på dig. Hansson & Hertzell är engagerade i att guida dig genom denna spännande fastighetsresa. Utforska våra listor och låt oss hjälpa dig att upptäcka grannskapet som är i linje med dina drömmar om det perfekta spanska hemmet 2023.

— Klicka här för att hitta ditt nya hem i Torrevieja —

Glöm inte att följa Hansson & Hertzell på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube för att hålla dig uppdaterad med alla våra nya projekt!

Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

Logo Hansson & Hertzell


Videor

Dela

Bostäder

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet