Nyheter Nyheter

Nyheter

View more
Hansson & Hertzell

Hur blockchain-teknik kommer att förändra framtiden för fastigheter

Hur blockchain-teknik kommer att förändra framtiden för fastigheter
28 Apr 2022

I september 2017 skrevs fastighetshistoria, när den första fastighetsförsäljningen någonsin i världen gjordes med kryptovaluta.

Lägenheten på $60 000 i Kiev såldes via Ethereum smarta kontrakt och kom in i historieböckerna som den första fastighetsaffären som såldes och överfördes via blockchain. Det var det första steget in i framtiden för globala fastigheter. 

Fem år senare och krypton har förändrats från experimentell valuta till innovativa tillgångar. Fastighetsbranschen har välkomnat blockchain med öppna armar, men hur kommer påverkar det marknadens framtid?

1. Vilka är de många fördelarna med kryptovalutor i fastigheter?

Fördelarna med automatisering, snabbhet och antiinflationistiska tillgångar tilltalar många, liksom den betydande minskningen av risken för bedrägerier. Faktum är att många företag redan har börjat köpa och sälja varor med krypto som betalningsform.

1.1 Hur påskyndar automatisering processen att köpa eller sälja fastigheter?

Införandet av de smarta kontrakten gjorde det möjligt att automatisera och säkra kontrakten, utan inblandning av tredje part. Det smarta kontraktet gör att tillgångar kan tokeniseras och bytas över hela världen. Denna extra likviditet skapar en globalt tillgänglig marknad, med mindre glidning för köpare och säljare. Överföringar kan utföras automatiskt, enligt villkoren i kontraktet, och utan utrymme för mänsklig tolkning. Detta ger klarhet och överblick över transaktionerna.

Dessutom kan alla deltagande enheter registreras i blockkedjan, så det betalar automatiskt ut alla inblandade parter. Innan denna utveckling krävde fastighetstransaktioner ofta öga mot öga interaktioner och många mellanhänder. Blockchain banar väg för att förenkla dataöverföring, vilket avsevärt minskar tid och kostnader. Tänk dig till exempel att du skaffar ett bolån utan att någonsin behöva prata med en bank!

1.2 Hur skapar ett smart kontrakt transparens?

Ett smart kontrakt ger full tillgång till status och historik för en fastighet, belyser ämnen som lagfart, fastighetsregister, teknisk information och undersökningar samt information om samägande under åren.

Detta är tillgängligt när som helst, utan ingripanden från banker, notarier eller fastighetsbyråer. Detta innebär mer transparens, mindre risk för bedrägerier och mindre fastighetsmäklarberoende.

smarta kontrakt kontra traditionella kontrakt cryptocurrency fastighetsfördelar



1.3 Hur fungerar krypto som en antiinflationstillgång?

Liksom guld är kryptovalutor begränsade digitala tillgångar, eftersom det bara finns ett visst antal av dem. Detta gör Bitcoin till en bristvara. Många investerare väljer nu krypto framför guld och ser det som ett bättre alternativ för att skydda sig mot inflation. 

Enligt Vinshu Gupta (kolla in hans Linkedin här), grundare och direktör, Nonceblox Blockchain: "den genomsnittliga årliga avkastningen på investeringar är 408 procent. När detta jämförs med 5-7 procents inflation, säkrar Bitcoin inte bara din position, utan det genererar välstånd.”

visuell inflation bitcoin kryptovalutor i fastigheter i real state

2. Är det säkert att investera i kryptovalutor?

När vi pratar om säkerhet angående blockchain borde vi egentligen diskutera två saker:

  • Hur stabilt är värdet på kryptovalutor?
  • Hur säkra är kryptovalutor när de står inför säkerhetsrisker?


2.1 Hur stabila är kryptovalutor?

För det första måste vi förstå att krypto fortfarande är en relativt ung tillgång, som kan vara sårbar för värdefluktuationer. Många faktorer, såsom utbud och efterfrågan, uppmärksamhet i media och statliga regleringar, bidrar till att skapa prisvolatilitet. Vissa valutor är mer benägna för dessa prissvängningar än andra, men även den största, Bitcoin, har visat sig inte vara en garanti för stabilitet. 

Mer instabila valutor har varit kända för att gå upp och ner med tvåsiffriga siffror under ett par timmars lopp. Tidigare prestationer förutsäger inte framtida prestationer, så det är möjligt att vinna eller förlora snabbt.

Detta är viktigt att tänka på när du överväger handel med krypto. Du kanske vill överväga en mångsidig portfölj av investeringar och köp inte mer än du har råd att förlora.

2.2 Hur stor är cybersäkerhetsrisken?

Låt oss sedan diskutera cybersäkerhet: där krypto uppväger guld med dess egenskaper att det inte kan lagras eller fysiskt stjälas, det kan hackas. Bedrägerier är ett växande problem. Nätfiske, dataintrång eller NFT-bedrägerier är allt vanligare. Eftersom det är så ungt på marknaden är det tilltalande för brottslingar och bedragare, som gärna drar nytta av den erbjudna anonymiteten och varaktiga transaktioner. Till skillnad från betalningar med ett vanligt betalkort erbjuder transaktioner med krypto begränsat rättsskydd. Till exempel, om ett bedrägligt köp görs i ditt namn, kanske du inte kan få en återbetalning eftersom blockchain-transaktioner i allmänhet är oåterkalleliga.

 Du kan förhindra dessa bedrägerier genom att använda en ansedd och reglerad utbytesplattform, som XEROF. De är en reglerad schweizisk kryptovalutabörs för fastigheter och lyxvaror. De följer skyddsriktlinjer som (KYC) Know Your Customer/ känna din kund och  (AML) Anti Money Laundering/ mot penningtvätt för att skydda din säkerhet. Plattformar som dessa är din bästa insats om du börjar med att investera i krypto.

 

2.3 Vad händer om jag tappar bort lösenordet till min digitala plånbok?

Det kanske värsta sättet att förlora tillgången till dina pengar är helt enkelt genom att glömma lösenordet till din digitala plånbok. Du har säkert hört talas om den tyske programmeraren Stefan Tomas, vars plånbok värderar mer än 270 miljoner dollar i februari i år. Det enda problemet är; han förlorade papperet som innehöll hans åtkomstkod, vilket ger användarna 10 försök, innan det krypterar sig själv för alltid. Efter 8 misslyckade försök valde han att förvara sin plånbok i en säker anläggning, för att invänta nya sätt att knäcka dess kod.

Lyckligtvis för herr Thomas har han gjort fred med situationen och sagt: "Jag kom till en punkt där jag sa till mig själv: 'Låt det vara i det förflutna, bara för din egen mentala hälsa', enligt en artikel i New York Times. Detta kan bero på att han lyckades säkra tillräckligt med Bitcoins (och lösenord) för att trots allt leva ett lyxigt liv. Detta kanske dock inte är fallet för alla som glömmer sitt lösenord, så var försiktig innan du låser dig ute.

3. Hur kan kryptovalutor hjälpa mig att investera i fastigheter?

 

Hansson och Hertzell samarbetar nu med XEROF, ett av företagen som tillhandahåller reglerat kryptoutbyte för fastigheter. Företaget är baserat i Schweiz och grundades av svenska entreprenörer, fastighetsexperter och pionjärer inom kryptovaluta. De tillhandahåller utbytesförvaring och depositionstjänster för virtuella tillgångar. De accepterar Bitcoin, Ethereum och Tether, vilket gör dem till EUR, USD och CHF.

 De risker som nämndes tidigare minimeras genom att använda en legitim plattform som XEROF. Våra kunder kan lita på säkerheten i detta system eftersom de kombinerar plånboksteknologi MPC-CMP med hårdvaruisolering för att skapa en säkerhetsteknik i lager.

Det enda du behöver för att komma igång är en kryptoplånbok:
  1. Skapa ett konto på www.xerof.com och slutför din KYT/KYC & AML.
  2. Ladda upp köpeavtalet och juridiska dokument.
  3. Skicka krypto. Skicka BTC, ETH eller USDT till XEROF.
  4. Utbyta. XEROF utbyter krypto till CHF, USD eller EUR efter önskemål.
  5. Få betalt. XEROF betalar ut fiatterna till säljarens bankkonto

Xerof Logo cryptocurrency handlar med blockchain-affärer

 

Genom att följa dessa enkla steg kan du nu säkert börja handla och investera i fastigheter med krypto. Tveka inte att meddela oss om du har några frågor, förslag eller kommentarer om detta ämne. Vi ser fram emot att ta denna möjlighet och förnya fastighetsmarknaden tillsammans.

Glöm inte att följa Hansson & Hertzell på Facebook, LinkedIn, Instagram och Youtube, för att hålla dig uppdaterad med alla våra nya projekt!

Eller ta en titt på vår portfölj av kvalitetsegenskaper:

Välkommen till Hansson & Hertzell och världens hälsosammaste land!

 




Källor:

1. https://www.businessinsider.in/investment/news/bitcoin-is-the-newest-tool-in-the-the-battle-against-inflation-heres-why/articleshow/86988710.cms

2. https://n26.com/en-eu/blog/is-cryptocurrency-safe

3. https://appinventiv.com/blog/understanding-cryptocurrency-price-shift-in-market/

4. https://www.finsmes.com/2022/01/future-has-come-the-rise-of-crypto-and-real-estate.html

5. https://www.livemint.com/money/personal-finance/is-cryptocurrency-bitcoin-a-better-asset-than-gold-for-hedge-against-inflation-11637378135813.html

6. https://www.nytimes.com/2021/01/12/technology/bitcoin-passwords-wallets-fortunes.html

7. https://www.xerof.com/

  

 


Dela

Bostäder

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet