Torrevieja


search

Torrevieja

Torrevieja, ett andra hem i Spanien

Torrevieja är en av Spaniens mest älskade städer för semester och köp av fastigheter. Tusentals nordeuropeiska och spanska har byggt sina hem här. Det är inte svårt att se varför. Det finns stadsliv, hav, strand, natur och ett fantastiskt nattliv. Torrevieja ger dig är en oas på Costa Blanca med utmärkta bekvämligheter och allt det bästa i Spanien när det gäller ett lugnt liv. Tempot är lugnt, att leva är billigt och folket är glada. Det finns en småstads känsla bland folket i Torrevieja, även om staden räknar cirka 83.000 invånare.
Dess historia går tillbaka till början av 1800-talet när saltet och havet gav det perfekta klimatet för fiske och saltbrytning. Ett gammalt torn och några hus växte ut till Europas största saltproducent och en kosmopolitisk stad full av turism, gastronomi och affärer. Dessa dagar är det mest känt för sina blå flaggstränder, blomstrande fastighetsmarknad, hälsosamma klimat och otaliga saker att göra i och runt staden. Torrevieja är ett måste för människor som vill uppleva Spanien, men som oftast bara vill njuta av sina lugna dagar i det här Medelhavsparadiset, från restauranger med havsutsikt, människor som kommer på strandpromenaden, till hamnen och salt sjöar.

Var ligger Torrevieja?

Det ligger på Costa Blanca, 44 kilometer från Alicante / Elche flygplats. Benidorm är en timme norr och den berömda Mar Menor bara 30 minuter söder. Tack vare den goda infrastrukturen och kollektivtrafiksystemet är det enkelt att manövrera runt i Torrevieja. Viktiga bekvämligheter eftersom sjukhuset är några minuter bort. Dessutom är anslutningen till städer i närheten fantastisk. Till exempel erbjuder grannen Orihuela Costa det största köpcentret på Costa Blanca och även fyra prisbelönta prestigefyllda golfbanor på bara 10 minuters bilresa. Dess tillgängliga läge gör Torrevieja populär bland turister, barnfamiljer och pensionärer.

Vad ska man göra i Torrevieja?

Stränder

Det första många vill göra i Torrevieja är att åka till stranden, och Torrevieja har 5 st:
1. Playa la Mata
2. Playa Cabo Cervera
3. Playa de Los Locos
4. Playa del Cura
5. Playa de los Naufragos
Dessa stränder är berömda för sin säkerhet och renhet. Under sommarmånaderna finns alltid livräddartjänster närvarande. Dessutom erbjuds solstolar och annan utrustning till en låg avgift. Stränderna är förbundna med den palmerade strandpromenaden, vilket ger en utmärkt promenad och social samlingsplats. Under kvällarna ser du de spanska familjerna samlas här för att gå eller gå till en av de många restaurangerna på strandpromenaden.

Pir, hamn och båtklubbar

Efter att du promenerar söderut hittar du piren, hamnen och båtklubben. Piren, även kallad ”kolesterolvägen”, är en populär daglig promenad för många medborgare. Det är en naturskön promenad över 1600 meter förbi båtarna och klubbarna. Vi rekommenderar att gå till slutet av piren under solnedgången. För att lägga till några bra känslor är detta också hem för många gatukatter. De bor i friska kolonier och matas, steriliseras och tas om hand av volontärer. Det är riktigt hjärtvärmare att se hur Torrevieja hanterar sina djur. Under din promenad kommer du troligtvis att se dem leka tillsammans eller tar sig sin siesta i solen.
Hamnen Salinas är en annan av Torreviejas stolthet. Vattnet är av hög kvalitet, fullt av fisk. Hamnen erbjuder exceptionella tjänster, som den franska restaurangen Les Planches, båtklubben Nautico, vattenhamnar, uthyrningsbåtar och till och med en bensinstation. Bredvid hamnen finns också en paddeltennisbana.

Salt sjöar

Salinas de Torrevieja är det som fick denna stad att växa. De är Europas största saltleverantör och har skapat en fantastisk ekonomi för staden. I över 200 år har tusentals ton salt vunnits härifrån. Allt detta är hållbart eftersom havet ständigt fyller på det salta vattnet. Här bor 2000 flamingos som är väl skyddade och gör ett vackert landskap medan de badar med sina ungar.
Inte bara har sjöarna skapat jobb, men de skapar också ett unikt mikroklimat för Torrevieja och de omgivande områdena. I kombination med bergskedjan och frånvaron av tung trafik har WHO gått ut för att säga att detta är ett av de hälsosammaste klimaten i världen. Därför är det förståeligt att många människor med hud-, lung- och autoimmuna sjukdomar tar tillflykt här. Den höga koncentrationen av salt och jod i luften gynnar drabbade av astma, reumatoid artrit, etc. Gyttjebad eller till och med bara att bo i närheten av dessa sjöar har visat sig förbättra det allmänna välbefinnandet.
Förutom deras hälsofördelar är sjöarna också otroligt fantastiska. De sällsynta alger som lever i vattnet ger den en rosa nyans. Speciellt under solnedgången är detta en syn du inte bör missa. Rundturer pågår hela året när du kan lära dig allt om dessa sjöar och se dem på nära håll.

Hur är restaurangerna i Torrevieja?

Torrevieja har ett varierat kök. I de många restaurangerna över hela staden, hittar du allt från äkta spanska tapas till rätter hemifrån. Några av våra rekommendationer är:
- El Meson de la Costa för äkta spansk mat. De serverar härliga skaldjur och tapas.
- J. Mullins Irish Pub för högkvalitativ lunch och dryck. Deras hamburgare är en av de bästa i stan.
- Senap och Ketchup för den bästa traditionella svenska maten. Deras dagliga meny är billig och kvaliteten är fantastisk.
- Oh My Sushi för de färskaste, bästa priserna och godaste sushi i staden. Personalen är mycket vänlig och de gör allt från grunden. Delarna är stora och för det belopp som du betalar är detta mycket.
- Svensken på hörnet för mer prisvärda skandinaviska rätter i en mysig miljö.
- Henrik Ibsen, för möjligen en av de bästa restaurangupplevelserna i Torrevieja. De serverar vacker norsk mat som tillagas av kocken själv i ett öppet kök, så allt är öppet att se. Kocken och personalen är otroligt vänliga och serviceinriktade, medan stämningen påminner dig om en varm, mysig matsal på en vinternatt.
- La Fusión Restaurant & Music Club för fantastisk mat i medelhavs- / sushi-fusionsstil med havsutsikt.
- El parkeringsplats, ett nyligen utvecklat område i utkanten av staden, utsett för nattklubbar och restauranger. Bredvid ligger vattenparken Aquopolis och fredagsmarknaden.
Prova också de dagliga menyerna till lunch. Spanjorerna brukar äta senare, så många restauranger har specialerbjudanden för att få sina lunchbord fyllda fram till kl. 16.00-17.00. På många ställen hittar du den här menyn del dia: 1 förrätt, 1 huvudrätt, 1 drink och på vissa ställen efterrätt eller kaffe för 9 - 12euro. Det blir inte billigare än så.

Hur är Torreviejas Nattliv?

Nattliv i Torrevieja händer på två huvudplatser: hamnområdet och längre inåt landet vid parkeringsområdet. I hamnen hittar du "Marina Niki", "Bacanal Puerto", "Bianco sea club" och "Discotheque OMERTA". För fler fester, gå till det tidigare nämnda El Parking-området. Här är nattklubbarna / restaurangerna: 'Velice', 'Disco Torrevieja', 'Genius', 'Parking' och 'ULTRA'. Dessa klubbar är älskade av lokalbefolkningen och här festas det ofta! 

Sightseeing i Torrevieja? 

Stadens centrum erbjuder några vackra platser att besöka. Besök till exempel:

1. Iglesia de La Inmaculada Concepción: den katolska kyrkan på Constitution Square parkerar. Denna kyrka i neoklassisk stil är öppen för allmänheten. Detta ligger också nära Hansson & Hertzell-kontoret.
2. Vista Alegre Boulevard är en populär samlingsplats för stora och små. Det är en gågata med solskyddsmedel och bänkar.
3. De otaliga monumenten och statyerna, som Torrevieja-musikerna i början av Vista Alegre Boulevard, och Habaneras-monumentet i slutet.
4. Saltmuseet, fri entré, för kultur och historia. En av de viktigaste attraktionerna i detta museum är ubåten Delfin S-61, som ges av det spanska försvarsministeriet till staden Torrevieja.
5. Parque de las Naciones är en vacker familjepark med en sjö, mycket grönt och där kycklingar, gäss och ankor vandrar fritt runt.
6. Teatro Municipal de Torrevieja, där du kan njuta av teater och utställningar.
7. Shoppingcentret Habaneras är ett fritidsområde där du hittar allt, från kläder till möbler.
8. Torrevieja marknader. Hantverksmarknaden ligger intill piren och består av cirka 100 öppna bås varje natt. Sedan finns det huvudmarknaden varje fredag morgon från 8 till 13 på La Avenida de Delfina Viudes (bakom Torrevieja Aqua Park). Detta är den stora marknaden med cirka 700 bås, där du enkelt kan hitta fynd för kläder, frukt, grönsaker, läder, skor, väskor, sängkläder, gardiner etc.

Hur är fastighetsmarknaden i Torrevieja?

Sedan 1980-talet har Torrevieja blivit en populär stad för Skandivanier. Fastigheterna är billiga jämfört med liknande städer. Dessa låga priser och höga uthyrningsmöjligheter på grund av turism gör det attraktivt för investerare. Detta resulterade i en blomstrande bostadsmarknad och många nybyggnationer i området.
Torrevieja består av flera områden: Torre La Mata, Playa Del Cura, Playa de Los Locos, Punta Prima, Acequión, Centro, Los Frutales, Torretas, Aguas Nuevas, Los Balcones och La Siesta. Alla dessa områden har sina egna charmiga aspekter. Vi kommer att förklara dem mer detaljerat i deras beskrivningar.
Det finns gott om återförsäljningsfastigheter här. Dessa är vanligtvis billigare, nära havet och bra att hyra ut. De varierar från lägenheter med 1 sovrum till familjehus eller villor.
Om du vill spendera lite mer erbjuder Torrevieja också ett stort utbud av nybyggnadsfastigheter. Dessa fastigheter är mer lyxiga, eleganta och moderna. Hansson & Hertzell har sedan 2009 hjälpt kunder från hela Europa att göra stora investeringar på den spanska fastighetsmarknaden och kan hjälpa dig med hela processen att köpa ett nytt hem i Spanien.
Det som gör det enkelt att äga en fastighet i Torrevieja som utlänning är att människor talar engelska. Med tanke på all turism är det lätt att röra sig här utan att behärska flytande spanska.Du hittar också samhällen av skandinaviska, brittiska, franska, ryska, belgiska och många fler nationaliteter. Dessa samhällen sätter upp sina fester och sammankomster, som St. Patrick's Day-firandet som färger hela gator grönt. Du kommer att känna dig som hemma här.
WhatsApp
Ring mig om denna fastighet