Torreta


search

Torreta

Torreta är ett lugnt bostadsområde i utkanten av Torrevieja. Det är en medelhavshimmel för att bo, eftersom det har ett bra urval av bekvämligheter, gastronomi och natur. Gränsat till saltsjön har den ett unikt läge med tillgång till vandrings-, cykel- och vandringsleder. Torreta är omgiven av vacker natur, men också tillräckligt med tjänster för att göra det dagliga livet enkelt och bekvämt. Låt oss presentera dig för detta älskade område i Torrevieja!


Var ligger Torreta?


Torreta är ett område vid den östra gränsen till Torrevieja på Costa Blanca, Spanien. Det ligger intill saltsjön: Laguna Salada De Torrevieja. Gränsande på andra sidor är Nueva Torrevieja, El Chaparral och Playa De Los Naufragos.
Det är lätt att nå andra städer. Benidorm ligger en timme bort och den vackra Mar Menor bara 30 minuter. Den är ansluten via riksväg N-332 och motorväg AP-7 och tar dig var som helst på nolltid.


De närmaste flygplatserna:

Murcia / San-Javier (RMU) 29 kilometer
Alicante / Elche (ALC) 45 kilometer


Den närmaste busstationen:

Comercial Center Habaneras 1,5 kilometer
El Salado busshållplats på Calle Antonio Conesa Morales 1,6 kilometer

Vad ska man göra i Torreta?

Salt sjöar

Torreta har fördelen att vara utanför stadens centrum och bredvid saltsjön. Detta gör det till ett mycket lugn och grön miljö, perfekt för promenader, vandring eller cykling. Sjön själv är bebodd av rosa flamingor och många andra fågelarter, vilket gör den till en populär plats för fågelskådning också.
Sjöarna är Europas största saltleverantör och pelaren som de byggde staden på. Det salta havsvattnet fyller på sjöarna, och över tusentals ton salt har vunnits härifrån. Sällsynta alger som lever i det salta vattnet ger sjön sin rosa nyans. Under solnedgången kan detta bli till alla möjliga färger, och med bakgrund av berg är det en otrolig syn.
Sjöarna har också hälsofördelar. Att bo i närheten förbättrar redan det allmänna välbefinnandet tack vare den rena luftkvaliteten. Det är ett bevarat område, så du får inte simma. Du kan dock gå till utsedda badplatser för att ta ett lerbad. Personer med psoriasis- eller eksemproblem har verkligen nytta av detta. Under åren har många människor med hud-, lung- eller hjärtproblem tagit sin tillflykt här.
Du kan ta en guidad tur i ett tåg till sjöarna och lära dig mer om dem. De tar ungefär en timme och kostar mellan 5 och 7 euro. Det är väldigt informativt och roligt!


Kommersiella centrum Habaneras

Ett köpcentrum fullt av restauranger och fritid. Det finns tillsyn och mycket ljus. Det är lätt att ta sig runt i de många butikerna som erbjuder allt från kläder till teknik. Ett par namn du hittar här är: Mediamarkt, Claire's, Guess, Zara Home, H&M, IKEA, Intersport, Douglass och mycket mer.
Restaurangerna ligger på första våningen:
100 Montaditos
Fosters Hollywood
Starbucks
Lizarran Tapas
Udon asiatisk mat
De anordnar gratisevenemang för barn, där de hantverk. På så sätt behöver de små inte bli uttråkade. Dessutom erbjuder de mycket mer gratis tjänster som Wi-Fi, laddstationer, gratis parkering och viloperioder. Det är helt anpassat för personer med speciella behov.
Du kan också låna paraplyer, babybilar och rullstolar gratis. För familjer och förväntade mammor finns det speciella parkeringsplatser.

Parque De La Naciones (Nationernas park)

Denna underbara park ligger söder om Torreta. Med 35.000 kvadratmeter är detta ett av de största grönområdena i Torrevieja. Det är en underbar flykt från staden med flora och fauna. Parken är hem för inhemska djur som simmar i den konstgjorda båtsjön och går längs dig. Det finns ett kafé och också en lekplats för barn med gungor och rutschbanor, åtskilda från djuren. Det ger en härlig promenad eller picknick!


Vad man kan göra i närheten

1. Aquapolis vattenpark i Aguas Nuevas. En spännande dag ute för alla åldrar, med lugna åkattraktioner, snabba rutschbanor och massor av avkopplande områden att ligga i solen. Det finns också bra restauranger och fantastiska livräddartjänster över hela parken.
2. Golf på en av de 5 prisbelönta golfbanorna i området. La Finca Resort i Algorfa ligger 20 minuter norrut. Villamartin Golf, Las Ramblas Golf, Hotel Golf Campoamor och Las Colinas Golf & Country Club i Orihuela Costa ligger 20 minuter söder.
3. Nattklubbar El Parking, Velice eller Genius i Zona El Parking i Aguas Nuevas. I hamnen finns fler nattklubbar som Bacanal Puerto och Marina Niki. Middag, drycker och dans kan göras här!
4. Shopping i La Zenia Boulevard, 13 minuter söderut i Orihuela Costa. Detta är det största köpcentret på Costa Blanca, med över 150 butiker strukturerade i en trevlig miljö.
5. Dique de Levante vågbrytare, bättre känd som "kolesterolvandring". Denna natursköna pir på 1,5 kilometer är ett måste i Torrevieja. Många läkare rekommenderar att man går en gång om dagen som en del av en hälsosam livsstil. Den vackra sträckan har utsikt över havet, hamnen och de lokala fiskarna som fångar färsk fisk. Halvvägs hälsas du av en staty av en kvinna som säger adjö till en sjöman. Detta berättar historien om livet i Torrevieja för många år sedan. Det är en vacker bild.
6. Museer och historiska miljöer, som Saltmuseet i La Mata. Dessutom Museos Flotantes Delfin S-61 y Albatros III där du kan se en gammal äkta militär ubåt. Det är en intressant turné med översättningar.


Tjänster i Torreta

Restauranger

Torreta är inte lika tät med restauranger som andra områden i Torrevieja, men det finns fortfarande ett bra erbjudande. Det här är några av våra rekommendationer:

Restaurang El Lobo Blanco, det bäst rankade franska / internationella köket i Torrevieja. Maten är sofistikerad, presentationen är lysande och servicen är vänlig.
Chez Danne Bar Restaurant, för medelhavskök. De serverar färsk mat av hög kvalitet.
Restaurang Torretasia, för kinesiskt och thailändskt kök där du får mycket kvalitet för lite pengar.

Viktiga tjänster

Infrastrukturen och tjänsterna inom detta område är ordnade väl. Det finns en blandning mellan pensionerade bostadsrättsägare och heltidsboende. Detta ger ett bra urval av lokala tjänster, lämpliga för familjer med barn och äldre.
Alla viktiga bekvämligheter, som apotek, en skola, buss, barer och praktiska butiker är inom nära räckhåll. Från centrum av Torreta är hela området tillgängligt inom 7 minuters bilresa. Alla andra tjänster som Central Commercial Habaneras, sjukhuset och resten av Torrevieja finns i närheten.

Klimat och väder i Torreta

Detta område har 325 soliga dagar om året och den genomsnittliga årstemperaturen är 18,2 grader Celsius! Somrarna är varma, eftersom det är längre bort från kusten. Salt sjöarna ger också ett speciellt inslag i klimatet. I kombination med havet och bergen bildar det ett mikroklimat som är ett av de hälsosammaste i världen, enligt WHO.

Fastighetsmarknaden i Torreta

Torreta är ett lugnt bostadsområde med låga bungalower, radhus, villor och lägenheter. De är i klassisk spansk stil och många har speciella fynd. Priserna i detta område är mycket bra, med många återförsäljningsfastigheter. Det finns också ett erbjudande om nybyggda villor och radhus. Dessa är dyrare och modernare.
Människorna som bor i det här grannskapet är i allmänhet blandade mellan spanska och nordeuropeiska. Det finns en stor andel heltidsboende som skapar en gemenskap året runt. De lokala barerna och restaurangerna håller detta vid liv med musik, drycker och sammankomster. Det är en underbar plats för människor som vill njuta av den spanska livsstilen utan allt liv och rörelse i staden.

Ställ oss alla dina frågor. Vi hjälper dig gärna att hitta ditt drömhem.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet