Torre La Mata


search

Torre La Mata

Torre La Mata är ett kustområde i Torrevieja. Det är känt för att ha orörd spansk charm, samtidigt som den tillhandahåller alla tjänster du är vana vid. La Mata ger dig den största stranden med blå flagg i staden, restauranger och pubar, och en bra anslutning till allt som finns.
Det kommersialiseras inte som många andra platser, och denna lugn gjorde det också mycket populärt bland spanska lokalbefolkningen. Det är inte riktigt upptagen som Torrevieja, men bara ett stenkast bort. Många människor kommer hit och letar efter natur, ett hälsosamt klimat och golf. Och närhelst de vill ha något, händer det precis nere i kvarteret.

Var ligger La Mata?

La Mata är en förort till Torrevieja, på södra änden av Costa Blanca. Det är den nordligaste delen av staden, gränsat till saltsjöarna. Dess centrala läge gör det lättillgängligt via den nationella N-332. Det är mycket bra anslutet till alla städer runt omkring och bara 40 minuters bilresa från flygplats.

Vad gör La Mata speciellt?

Stränderna

Den långa remsan av La Mata-stranden är den största i Torrevieja. Den är cirka 2 kilometer lång och 50 meter bred. Fylld med mjuk, ljusgul sand har den belönats med blå flaggpris för renhet och säkerhet. Vattnet är klart och fullt av fisk.
Stranden är utrustad med räddningstorn, medicinska tjänster, omklädningsstugor, toaletter, duschar, stolar och paraplyer samt ett trägolv som leder upp till stranden. Detta gör det handikappvänligt och också perfekt för familjer med små barn. En strandpromenad går längs stranden med restauranger och strandklubbar.
Vid den södra änden av La Mata-stranden hittar vi en avskild strand Cabo Cervera. Det är en liten vik på 100 meter lång och 25 meter bred. Det gränsar till La Mata men är åtskilt av stenar. Denna vik är mer stenig och utmärkt för dykning, snorkling eller bara njuta av stranden i en mer privat miljö.
Bakom stranden Cabo Cervera ligger en stenig kust. Dessa vikar används av lokalbefolkningen för att bada och sola. Men försiktighet är nödvändig, de är inte alla lämpliga för simning. De gör en vacker promenad längs kusten och sträcker sig upp till nästa strand: Playa de Los Locos.

Salt sjöarna

La Mata har det privilegierade läget att lägga sig alldeles intill Lagun. Att bo här har därför stora hälsofördelar. Positioneringen mellan havet och sjöarna, med bergskedjor i närheten, skapar ett unikt mikroklimat. Detta är exceptionellt hälsosamt, med höga koncentrationer av jod och natrium i luften. Det gynnar problem som hudsjukdomar, lungsjukdomar, reumatoid symtom och allmänt välbefinnande. WHO har gått ut för att säga att det är ett av de hälsosammaste klimaten i världen.
Dessutom är sjöarna Torreviejas stolthet och är fyllda med flamingor, fåglar och andra vilda djur. Scenen är otroligt vacker. Sjön färgar alla typer av lila och rosa på grund av de sällsynta alger som bor i den. Du kan ta en guidad tur eller åka till en av de utsedda badplatserna.

Naturparker

1. Parc Natural De La Mata. Denna 3743 hektar stora medelhavs naturpark har saltvattenlaguner, flamingor och mer. Det är en flykt från stadens liv och rörelse, där du är omgiven av flora och fauna.
2, Parc del Molino Del Agua, belägen vid kanten av stranden i La Mata. Denna vackra naturpark är uppkallad efter den replik väderkvarn som står i den. För flera år sedan användes dessa för att mala salt. Det är ett mycket lugn park, full av sångfåglar och gröna, perfekt för en picknick.
3. Parc Torre Del Moro är en liten park med ett kafé, byggt runt den gamla vakttornet. Denna välskötta park är populär bland besökare, lokalbefolkningen och även för bröllop på grund av sin avkopplande atmosfär och fantastisk utsikt över Medelhavet. Perfekt för avslappning.
4. Parc Aromatic är en lugn, anlagd park med örter och blommor, asfalterade vandringsleder och en lekplats.

Gastronomi

Många av Torreviejas bästa restauranger finns i La Mata. Atmosfären är mer sofistikerad och modern. Vi lägger våra favoriter i rad åt dig:
1. Sea View International Restaurant är den bäst rankade restaurangen i staden. De serverar europeiska, medelhavs- och indiska rätter. Allt med fantastisk kvalitet, till ett bra pris och med vänlig service.
2. La Fusión Restaurant & Music Club för fusion medelhavs- / sushi-stil mat med syn på havet.
3. La Mar De Bien är ett totalpaket: kvalitetsmat, havsutsikt, naturskön atmosfär och serviceinriktad personal. Det är utmärkt för priset.
4. Senap och Ketchup för den bästa traditionella svenska maten. Deras dagliga meny är billig och kvaliteten är utsökt.


Saker att göra i La Mata

La Mata är en kuststad, så det är inte konstigt att mycket action pågår vid vattenlinjen. Men La Mata (och Torrevieja) erbjuder så mycket mer:
1. Köpcentrum Habaneras, eller kör 15 minuter längre ut till Orihuela Costa för det största köpcentret på Costa Blanca: La Zenia Boulevard.
2. La Mata Street Market är varje onsdag morgon kl. 08.00 till 13.00 på Avenida De Francia och de omgivande gatorna. Det är en bra chans att fynda kläder, läder, skor, sandaler, handväskor, sängkläder, gardiner, frukt, grönsaker etc.
3. Aquopolis Torrevella, en vattenpark som är öppen från juni till augusti. Den är lämplig för alla åldrar, inklusive rutschbanor, pooler, picknickområden och avkopplingsområden.
4. Golf, på en av de 5 prestigefyllda golfbanorna som alla ligger under 25 minuter bort: La Finca Golf i Algorfa, eller Villamartin Golf, Campoamor Golf, Las Ramblas Golf och Las Colinas Golf & Country Club i Orihuela Costa.
5. Nattliv, antingen nere i hamnen eller inåt landet på El Parking. Klubbar som Bacanal Puerto eller Genius finns för möjliga middagar, cocktails och DJ:s.
6. Pura Aventura Spanien, för båtturer, dykning och andra utomhusaktiviteter.

Tjänster i La Mata

Torrevieja är känt för sina prisvärda och tillgängliga bekvämligheter. De viktigaste tjänsterna är nära, oavsett var i Torrevieja du bor. Från La Mata ligger universitetssjukhuset i Torrevieja 10 minuter bort, och det finns ett medicinskt centrum i La Mata själv. Det finns tandläkare, apotek, stormarknader och postkontor runt om. Det finns till och med en musikakademi!
En annan tillgång för La Mata är dess goda kollektivtrafikförbindelser. Det är lätt att komma åt staden med vanliga bussar och taxibilar.
Om du letar efter ett hotell rekommenderar vi Hotel Masa International för ett lågt boende med havsutsikt, en utomhuspool och gratis frukost. Eller kolla in Hotel Playas De Torrevieja till ett överkomligt pris, plus balkonger med havsutsikt, en utomhuspool och gratis frukost, lunch och middag.

Klimat och väder i La Mata

Som sagt tidigare har La Mata ett av de hälsosammaste klimaten att bo i. Det finns ungefär 325 soldagar om året och medeltemperaturen ligger på 18,3 ° C. Somrarna är varma, men med svala vindar från havet, medan vintrarna är milda och soliga.

Fastighetsmarknaden i La Mata

Fastighetsmarknaden i la Mata är mycket attraktiv på grund av närheten till stranden, den största i Torrevieja. Du hittar mestadels platta byggnader, några med fina urbaniseringar som Molino Blanco, Cala Del Moro och Parque Mar. Dessa urbaniseringar har havsutsikt och många av dem har en utomhuspool och parkeringsplats. Ett plus är att dessa områden är internationella med samhällen från alla nationaliteter.
Det finns inte många nybyggnadsprojekt förutom några få lyxvillor utvecklingar.
I början av La Mata-stranden finns det ett trevligt område med villor med havsutsikt.
Fastigheterna är billiga jämfört med närliggande städer, men lite dyrare än de längre inåt i Torrevieja. Värdet för pengarna är bra på detta område. Det finns ett intresse för att köpa fastigheter för att bo på vintern och hyra ut på sommaren. Detta eftersom detta område är så populärt bland turister under högsäsong.

Hansson & Hertzell har sedan 2009 hjälpt kunder från hela Europa att göra stora investeringar på den spanska fastighetsmarknaden. Vi hjälper dig gärna med hela processen att köpa ett nytt hem i Spanien.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet