Totalt antal bostäder

Utforska Punta Prima

Plats

Punta Prima: en riktig traditionell kuststad i Spanien. Det ligger i Costa Blanca South. Det är mellan Alicantes flygplats och Murcias flygplats, som båda ligger 30 minuter bort. Punta Prima ligger bredvid Torrevieja och andra städer i Orihuela Costa: Playa Flamenca och La Zenia. Det är lätt att komma åt via väg N332 eller kollektivtrafik.


Tjänster

Tack vare Orihuela Costas välutvecklade infrastruktur tillhandahåller Punta Prima alla tjänster man kan tänka sig. Stormarknader (Carrefour / Consum / Lidl), inklusive en internationell butik med produkter hemifrån är lättillgängliga. Där finns internationella skolor plus en speciell skandinavisk skola. Banker, postkontor, möbelaffär "JYSK", valutaväxlingskontor samt veterinärklinik finns inom gångavstånd men även tandläkare och läkare finns i närheten. Ett internationellt sjukhus i Torrevieja ligger bara fem minuter bort. Allt detta finns i en lugn och säker miljö.I Punta Prima kan du njuta av långa fridfulla kustpromenader utan att bli störd av bilar eller butiker. Punta Prima Beach, liksom Rocío del Mar Beach, har fått blå flaggor, vilket är en utmärkelse om uppdateras varje år som betyder att de är de renaste stränderna som finns. Mellan dessa två hittar du vandringsleder och det faktiska slutet på kustlinjen. Därifrån har du vacker havsutsikt.


Det finns ett köpcentrum 'La Campana' som är öppen året runt. För fritidsaktiviteter finns det ”the strip”, där många barer och restauranger finns. Restaurang 'Nautilus' har bra rekommendationer; fantastisk mat, bara fem meter från havet.


Saker att prova på

Punta Prima erbjuder en mängd olika aktiviteter i sitt område. Det finns en Go-Kart-bana utomhus, minigolfbana samt en discoklubb 'Infinity Experience'.


Golfbanorna 'Villamartin', 'Las Ramblas', 'Campoamor Golf' och det prisbelönta 'Las Colinas Golf & Country Resort' är alla under 20 minuters bilresa.


På lördagar finns det en lokal gatumarknad i Playa Flamenca. Köp dina färska frukter och grönsaker här för att spara pengar samt väldigt bra mat som kommer direkt från din lokala handlare.


Sedan finns det många vattensporter att spela: fiske, segling, vindsurfing etc. Du kommer aldrig att bli uttråkad här.


Klimat

Punta Prima har ett gynnsamt klimat med en medeltemperatur på 19,3 grader Celsius och 325 soliga dagar per år. Tack vare detta unika mikroklimat är luftkvaliteten exceptionellt ren. Detta skapas av bergskedjan, saltsjöarna i Torrevieja och frånvaron av tung trafik. WHO deklarerar att detta är ett av de hälsosammaste klimaten i världen.


Fastighetsmarknaden

Punta Prima erbjuder ett brett utbud av fastigheter till salu. Nybyggda fastigheter samt återförsäljning erbjuds mestadels i bostadsområden. Vi ger dig en översikt över de mest populära:


Señorio de Punta Prima är ett område för utveckling av lyxkomplex Panorama Park, La Recoleta, Parque Recoleta och La Entrada. Dessa komplex erbjuder en medelhavsstil med lägenheter, bara några minuters gångavstånd från havet. Det finns gemensamma pooler, tropiska trädgårdar och underjordiska garage. Dessa komplex har konstant säkerhet. Människor kommer hit för att bo permanent, men lägenheter har också stor investeringspotential. Korttidsuthyrning i detta område är mycket lönsamt.


Sea Senses: ett lyxkomplex på första raden. Det har fantastiska tjänster, inklusive ett gym, lekplats för barn, flera pooler, pub, jacuzzi, gemensamma trädgårdar, plus en fantastisk havsutsikt. Den har en modern stil tillsammans med mycket höga investeringspotentialer.


Rocio Del Mar är ett äldre, billigare komplex. Perfekt för personer som vill njuta av semestrar eller hyra ut dem utan att spendera för mycket pengar. Dessa lägenheter har 2 eller 3 sovrum, inklusive gemensamma pooler samt gemensamma takterrasser med havsutsikt. Det ligger nära stranden och bekvämligheter.


La Ciñuelica är ett av de mest populära komplexen. Ett stort bostadsområde med lägenheter, radhus plus bungalows. Husen är vita i klassisk Medelhavsstil. De har stora gemensamma pooler, ett valfritt garage och förråd och ligger en kilometer från stranden.


Varje bostad har sin egen karaktär. Vi rekommenderar att du besöker dem för att se vilken som passar dina behov bäst. Kontakta oss för mer information från seriösa fastighetsmäklare i Orihuela Costa. Vi hjälper dig så gott vi kan för att hitta ditt drömhem.Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!