Utforska Punta Prima


search

Utforska Punta Prima

Punta Prima

Var ligger Punta Prima?

Punta Prima är en riktig traditionell kuststad i Spanien. Det ligger i Costa Blanca South. Det är mellan Alicantes flygplats och Murcias flygplats, som båda ligger 30 minuter bort. Punta Prima ligger bredvid Torrevieja och andra städer i Orihuela Costa: Playa Flamenca och La Zenia. Det är lätt att komma åt via väg N332 eller kollektivtrafik.

Vilka tjänster erbjuder Punta Prima?

Tack vare Orihuela Costas välutvecklade infrastruktur tillhandahåller Punta Prima alla tjänster man kan tänka sig. Stormarknader (Carrefour / Consum / Lidl), inklusive en internationell butik med produkter hemifrån, är lättillgängliga. Det har internationella skolor, plus en speciell skandinavisk. Banker, postkontor, möbelaffär JYSK, valutaväxlingskontor samt en veterinärklinik finns i närheten. Tandläkare är tillsammans med läkare i närheten. Ett internationellt sjukhus i Torrevieja ligger bara fem minuter bort. Allt detta kommer packat i en lugn och säker miljö.
I Punta Prima kan du njuta av långa fridfulla kustpromenader utan att bli störd av bilar eller butiker. Punta Prima Beach, liksom Rocío del Mar Beach, har fått blå flaggor. Detta säger oss att de är de renaste som finns. Mellan dessa två hittar du vandringsleder, vikar och den verkliga änden av stranden. Därifrån har du vacker havsutsikt.
Det finns ett köpcentrum La Campana som öppnar året runt. För livliga fritidsmarkeringar finns det ”the strip”, där många barer och restauranger finns. Restaurang Nautilus är en bestämd rekommendation; här äter du mindre än fem meter från havet.

Saker att prova i Punta Prima

Punta Prima erbjuder en mängd olika aktiviteter i sitt område. Det finns en Go-Kart-bana utomhus, minigolfbana och en discoklubb Infinity Experience.
Golfbanor Villamartin, Las Ramblas, Campoamor Golf och prisbelönta Las Colinas Golf & Country Resort ligger alla under 20 minuters bilresa.
På lördag finns det en lokal gatumarknad i Playa Flamenca. Köp dina färska frukter och grönsaker här för att spara pengar, plus äta direkt från din lokala mark.
Sedan finns det många vattensporter att spela: fiske, segling, vindsurfing etc. Du kommer aldrig att bli uttråkad här.

Hur är klimatet i Punta Prima?

Punta Prima har ett gynnsamt klimat, med en medeltemperatur på 19,3 grader Celsius och 325 soliga dagar per år. Tack vare detta unika mikroklimat är luftkvaliteten fläckfri. Detta skapas av bergskedjan, saltsjöarna i Torrevieja och frånvaron av tung trafik. Som anges av WHO är detta ett av de hälsosammaste klimaten i världen.

Hur är fastighetsmarknaden i Punta Prima?

Punta Prima erbjuder ett brett utbud av fastigheter till salu. Nybyggda fastigheter samt återförsäljning erbjuds mestadels i bostadsområden. Vi ger dig en översikt över de mest populära:
Señorio de Punta Prima är en utveckling av lyxkomplex Panorama Park, La Recoleta, Parque Recoleta och La Entrada. Dessa komplex ger en medelhavsstil med lägenheter, bara några minuters gångavstånd från havet. Det finns gemensamma pooler, tropiska trädgårdar och underjordiska garage. Dessa komplex har konstant säkerhet. Människor kommer hit för att bo permanent men lägenheter har också stor investeringspotential. Korttidsuthyrning i detta område är mycket lönsamt.
Sea Senses: ett lyxkomplex på första raden. Det har fantastiska tjänster, inklusive ett gym, lekplats för barn, flera pooler, pub, jacuzzi, gemensamma trädgårdar, plus en fantastisk havsutsikt. Den har en modern stil tillsammans med mycket höga investeringspotentialer.
Rocio Del Mar är ett äldre, billigare komplex. Perfekt för människor som vill njuta av semester eller hyra ut det utan att spendera för mycket pengar. Dessa lägenheter har 2 eller 3 sovrum, inkluderar gemensamma pooler samt gemensamma takterrasser med havsutsikt. Det ligger nära stranden och bekvämligheter.
La Ciñuelica är ett av de mest populära komplexen. Det är ett stort bostadsområde med lägenheter, radhus, plus bungalows Husen är vita i klassisk medelhavsstil. De har stora gemensamma pooler, ett valfritt garage och förråd. Det ligger en kilometer från stranden.
Varje bostad har sina egenskaper. Vi rekommenderar att du besöker dem för att se vilken som passar dig bäst. 

Kontakta oss för mer information från seriösa fastighetsmäklare i Orihuela Costa. Vi hjälper dig så gott vi kan för att hitta ditt drömhem.

Välkommen till Hansson & Hertzell och det hälsosammaste landet i världen!

WhatsApp
Ring mig om denna fastighet